DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Frakcióvezető-helyettes Asszony!
Érdekes megállapítást tett, amikor azt mondta, hogy korábban még szándék sem volt a gázrészvények visszaadására. Tájékoztatom arról – ha nem tudná –, hogy az önkormányzati törvényt, amelyik egyértelműen erről szólt, az előző parlament alkotta meg. Tehát a szándék teljesen egyértelmű volt.
1994-ben született meg az a gáztörvény, aminek alapján a részvénytársaságok és a részvények átadásának feltételei megteremtődtek. 1994-ben ... (Közbeszólás: '93-ban.) 1993 végén (Derültség.), két hónap különbséggel, tisztelt képviselőtársaim, azóta ellenben eltelt két teljes év! Tehát a szándékokról talán nem szerencsés ilyenkor beszélni.
Ugyanakkor azonban a törvény egyetlen szóval, egyetlen pontjában sem beszél arról, hogy az önkormányzatoknak gázszolgáltatónként vagy megyénként kellene nyilatkozni. Az érintett önkormányzatokról beszél a törvény, és ez úgy is értelmezhető, hogy az ország összes érintett önkormányzatának több mint fele nyilatkozik. Miért éppen ebben a három megyében tettek kivételt, tisztelt frakcióvezető-helyettes asszony?
Ezzel együtt csak örülni lehet annak, hogy a szocialista képviselőcsoport felismerte azt, hogy ez egy rendkívül szerencsétlen döntés volt. Nagyon érdekes lenne megvizsgálni, hogy milyen szándékok motiválták azok után, hogy a törvény igenis lehetővé tett másfajta értelmezést is. Mi támogatni fogjuk, bármilyen megoldást is választ a kormány, hogy a vagyonarányos részesedést megkapják az önkormányzatok, mert csak ez lehet az egyetlen igazán alkotmányos és igazán tisztességes megoldás.
Hogy a kormány miért nem így döntött, az egy másik történet. Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir