DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A soproni népszavazás a Független Kisgazdapárt értékítélete szerint a népszuverenitás megjelenésének a legpregnánsabb példája, és úgy gondolom, hogy az önrendelkezési jog megvalósulása a soproni népszavazás kapcsán az egész világnak példaértékül szolgálhat. Éppen ezért nem lehet szó nélkül hagyni a soproni népszavazással paralel azt a tényt, hogy 1991. december 1-jén ugyancsak volt egy népszavazás, mégpedig a kárpátaljai részen, ahol a népszavazásban részt vettek óriási többséggel megszavazták a Beregszász központú magyar autonómiát. A világtörténelemben példa nélkül áll, hogy egy megszavazott, népszavazással kivívott autonómiát végül is nem léptettek életbe, és a mai napig ez a kérdés függő tétele maradt az alapvető emberi jogok és szabadságok megvalósulásának.
Ezért tehát a soproni népszavazásra megemlékezni akkor van leginkább célja és értelme, ha a magyar külügyi kormányzat felfigyel arra a tényre, hogy egy megvalósult és az alapvető emberi jogok és szabadságok rendszerébe beillesztett népszavazással szemben még mindig van egy olyan érvényes népszavazás Európában, amelyet nem követett annak a megvalósítása.
Ezért... (Az elnök pohara kocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) Ezért a Független Kisgazdapárt újólag felveti ennek a népszavazásnak a kérdését is, amikor nagy megelégedettségét fejezi ki, hogy Sopronban nemcsak eredményes, hanem megvalósult népszavazásra kerülhetett sor. Köszönöm a türelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir