ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 3., 5., 20. és a kiegészítő ajánlás 5. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását. A szavazásra feltett módosító javaslatsor minden elemét támogatja az előterjesztő. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 292 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 15 tartózkodás mellett elfogadta.
Azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítő ajánlás sorrendjében, amelyeket az előterjesztő nem támogatott, illetőleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.
Az ajánlás 1. pontjában Győriványi Sándor a törvényjavaslat 1. § (2) bekezdésében a törvény 4. § (4) bekezdése módosítását javasolja. Indítványa szerint a hajléktalan személynek rászorultság esetén, a feltételek fennállása esetén joga van az e törvényben meghatározott szociális ellátások igénybevételére. Képviselőcsoport kérésére szavazunk. Tisztelt Országgyűlés, támogatja-e a módosító indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen, 231 ellenszavazat és 24 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 8. és a kiegészítő ajánlás 3. pontjában Győriványi Sándor két változatot terjesztett elő. A törvényjavaslat 7. §-ában a törvény 37/A. § (2) bekezdése módosítására. Javaslataiban a nem létfenntartást biztosító vagyon meghatározását pontosítja.
Először az ajánlás 8. pontját teszem fel szavazásra. A bizottságok nem támogatják. A tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 52 igen szavazattal, 239 ellenszavazat és 20 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a kiegészítő ajánlás 3. pontját teszem föl szavazásra. A bizottságok ne támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 51 igen, 236 ellenszavazat és 20 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 14. pontjában Győriványi Sándor a törvényjavaslat 8. §-ában a törvény 38. §-a (3) bekezdését egészíti ki. Javaslata szerint a különösen indokolt lakásfenntartási támogatás esetén önkormányzati rendelet nem fogalmazhat meg kizáró szempontot. Képviselőcsoport kérésére szavazunk. A tisztelt Országgyűlés támogatja-e a módosító indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 38 igen, 260 ellenszavazat és 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 9. pontjában az alkotmányügyi bizottság a törvényjavaslat 13. §-a felvezető szövegét pontosítja. Tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 128 igen, 183 ellenszavazat és 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 19. pontjában Schwarcz Tibor és Sirály Péter a törvényjavaslat 15. §-a elhagyását kezdeményezi. A szociális bizottság támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 294 igen szavazattal, 19 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett elfogadta.
A kiegészítő ajánlás 11 pontjában az alkotmányügyi bizottság a törvényjavaslat 20. §-a felvezető szövegének kiegészítését kezdeményezi, a jogosultak védelme cím alatt fordulattal. Tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 129 igen szavazattal, 183 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 23. pontjában K. Csontos Miklós a törvényjavaslat 28. §-a (4) bekezdése t) pontjának módosítását kezdeményezi. Indítványa szerint a “centrális” szó helyett “központi” szó szerepeljen a törvényben. Képviselőcsoport kérésre szavazunk. Tisztelt Országgyűlés, támogatja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 75 igen szavazattal, 231 ellenszavazat és 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem képviselőtársaimat, hogy tudnak-e olyan javaslatról, melyről szavazni kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. Nem. Köszönöm szépen. Zárószavazásra csütörtökön kerül sor.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir