DR. SCHWARCZ TIBOR

Full text search

DR. SCHWARCZ TIBOR
DR. SCHWARCZ TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Gyimóthy Géza képviselő úrnak szeretném válaszolni, hogy valószínűleg az Oroszlány, Környe, Várgesztes települések összevonása valamilyen szakmai dolog miatt vált szükségessé, és erről az önkormányzatok döntöttek. Elképzelhetőnek tartom, hogy az oroszlányi rendelőintézet jobb kihasználása és megközelíthetősége szempontjából, valamint az ügyeleti rendszer megoldása miatt választották ezt a lépést, lévén, hogy ismerem a megye egészségügyi ellátását, és ez célszerűnek látszott.
A törvénnyel kapcsolatosan szeretném válaszolni azt, hogy ez nem jelent visszalépést a mai, jelenlegi gyakorlatban, és ez a törvény tulajdonképpen azt a gyakorlatot kodifikálja, ami ma folyik az egészségügyben, tehát fölösleges olyan híreket kelteni, hogy ez a törvény visszalépést, megszüntetést, leépítést jelentene, hiszen ez a mai gyakorlatot szentesíti. Az, hogy egy bizottság tárgyalja ezt a törvényt és kifejezetten gondozza, akkor lehetséges, hogyha kivételes eljárásban tárgyaltuk volna ezt a törvényt, de kivételes eljárásban egy ilyen, az egész lakosság egészségi állapotát érintő törvénytervezetet - meghatározott törvénytervezetet - nem lehet tárgyalni, és szükség van arra, hogy egy széles vita játszódjon le a parlamentben is.
Tehát a mi bizottságunk, a szociális bizottság nem lehetett ennek csak az egyedüli gondozója, de azt hiszem, ha a bizottságban egyetértés születik az ellenzéki képviselők és a kormánypártiak között, akkor megpróbáljuk ezt a frakción keresztül úgy továbbvinni, hogy ha ezek jobbítják a törvényt, megszavazhatók legyenek.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir