DR. GYURICZA BÉLA

Full text search

DR. GYURICZA BÉLA
DR. GYURICZA BÉLA (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! A Fidesz-Magyar Polgári Párt igennel szavazott e nagyon jelentős kétharmados törvényeknél, azonban mindenféleképpen szükségesnek tartok az igen szavazatnál három gondolatot elmondani a tisztelt Háznak.
Azt hiszem, a délelőtt folyamán, amikor az ünnepi pillanatban a NATO-csatlakozással kapcsolatos egységes véleményt a magyar parlament kifejezte, akkor feltétlenül szükséges szólni arról, hogy e törvénymódosító-csomaggal olyan helyzetet kívánunk teremteni, amellyel felgyorsul a magyar fegyveres erők reformja. A felgyorsulásnak óriási hatása van mind a humán, mind pedig az anyagi erőforrások lehető legcélszerűbb koncentrálására.
Amikor a törvénycsomag záróvitájában a politikai államtitkár úr elismerte, hogy a vitában számos gondként és problémaként elsősorban a feltételek hiányára próbáltunk rámutatni, akkor az államtitkár úr a kormány nevében mind a parlamentnek, mind a közvéleménynek és a polgároknak, a leendő bevonulóknak ígéretet tett arra, hogy e feltételek maximális lehetséges megteremtését fogják elvégezni. Tény és való, hogy ma a fegyveres erőknél napi fizetési gondok vannak, milliós nagyságrendű számlák vannak, amelyek kifizetése gondot jelent a csapatoknál, ezért külön jelentősége van annak, amit az államtitkár úr itt ígért.
Még nagyobb jelentőséget tulajdonítok annak, amit néhány perccel ezelőtt miniszterelnök úr zárószavaiban fogalmazott meg, kifejezve azt a reményét, hogy a 312 szavazat nemcsak most lesz meg, hanem a jövőt illetően is meglesz a tekintetben, amikor a kötelezettségeket valamennyiünknek vállalni kell. Úgy érzem, hogy az igen szavazat mellett most mi arra is igent mondtunk, hogy e tekintetben, ami a fegyveres erők és a honvédelmi rendszer átalakításához szükséges, ezt meg kell adni, a társadalom előtt ezt fel kell vállalnunk és meg kell értetnünk a társadalommal.
Azzal a bizalommal szavaztunk igent, hogy mind miniszterelnök úr, mind államtitkár úr ígérete megvalósul a jövőt illetően. Köszönöm türelmüket. (Taps az ellenzék soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir