ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/4295. számon, az egységes javaslatot pedig T/4295/210. számon kapták kézhez képviselőtársaim. A Házszabály 107. §-ának (1) bekezdése alapján az előterjesztő és az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatokat nyújtott be, és ezekről ajánlás készült T/4295/212. számon.
Kérdezem az alkotmányügyi bizottságot, kívánja-e a javaslatait szóban is megindokolni. (Nincs ilyen jelzés.) Nem kívánja.
Tisztelt Országgyűlés! Kezdeményezem a záróvitában a benyújtott módosító javaslatok együttes tárgyalását. Erről az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a záróvita szerkezetére tett indítványomat elfogadta.
Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Nincs ilyen jelzés.) Felszólalásra senki nem jelentkezik, ezért a záróvitát lezárom.
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról történő határozathozatal következik. Megkérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/4295/212. számú ajánlás 1-14. pontjait. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 223 igen szavazattal, 27 nem szavazattal, 38 tartózkodással a módosító javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a törvényjavaslat egészéről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvényjavaslatot, az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 215 igen szavazattal, 60 nem szavazattal, 17 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta. Megkérdezem a képviselőcsoportokat, hogy kívánják-e a szavazatukat indokolni.
Megadom a szót Sándorffy Ottó képviselő úrnak, aki a Független Kisgazdapárt szavazatát kívánja megindokolni.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir