ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint az e szolgáltatások fedezetéről szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/4293. számon, az egységes javaslatot pedig T/4293/150. számon kapták kézhez képviselőtársaim. A Házszabály 107. §-ának (1) bekezdése alapján az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, és ezekről az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/4293/153. számon.
Megkérdezem az alkotmányügyi bizottságot, hogy kívánják-e a módosító javaslatukat szóban is megindokolni. (Senki nem jelentkezik.) Nem kívánják.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. Kezdeményezem, hogy a vita első szakaszában az előterjesztő által benyújtott és koherenciazavart kiküszöbölő módosító indítványok vitájára kerüljön sor az ajánlás 1-37. pontjai szerint, a 35. pont kivételével; a második szakaszban pedig Lendvai Ildikó módosító javaslata szerepel a 35. pont alapján. Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyűlés.
Kérdezem, hogy elfogadják-e az indítványt. (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a záróvita szerkezetére tett indítványomat elfogadta.
Megkérdezem képviselőtársaimat, hogy kíván-e valaki szólni az előterjesztő módosító javaslataihoz az 1-34., valamint a 36. és 37. pontok szerint. (Senki nem jelentkezik.) Jelentkezés nincs.
Tisztelt Országgyűlés! A vita e szakaszát lezárom.
Megkérdezem képviselőtársaimat, hogy kíván-e valaki szólni az ajánlás 35. pontjához, amely a szolgálati idő számításának szabályait egészíti ki. (Senki nem jelentkezik.) Jelentkező nincs.
A vita e szakaszát és a záróvita egészét lezárom.
Megadom a szót Medgyessy Péter... (Medgyessy Péter nemet int.) Miniszter úr jelzi, hogy most nem kíván válaszolni a vitában elhangzottakra. Köszönöm szépen.
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról történő határozathozatal következik.
Az ajánlás 35. számú pontjában szereplő indítvány nem kapta meg az alkotmányügyi bizottság szükséges támogatását, ezért erről nem határoz az Országgyűlés.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az előterjesztő módosító javaslatait a T/4293/153. számú ajánlás 1-34., valamint 36. és 37. pontjai szerint, amelyeket az alkotmányügyi bizottság is támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 229 igen szavazattal, 18 nem szavazattal, 28 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.
(11.30)
Tisztelt Országgyűlés! Most a törvényjavaslat egészéről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló törvényjavaslatot az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 209 igen szavazattal, 71 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.
Megkérdezem a képviselőcsoportokat, kívánják-e szavazatukat indokolni. (Nincs jelentkező.) Ilyen jelzés nem érkezett.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir