DR. TÓTH TIHAMÉR

Full text search

DR. TÓTH TIHAMÉR
DR. TÓTH TIHAMÉR (MDNP): Köszönöm. Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Az alkalmi munkavállalói könyvvel történő foglalkoztatásról szóló - most már elfogadott - törvényről szeretném a Magyar Demokrata Néppárt képviselőcsoportjának indokait kifejteni.
Ha egy ilyen döntésnél képviselőcsoportonként nem volna más feladatuk a képviselőknek, csak az, hogy vessék össze a kormány által benyújtott tervezet szövegét a módosításokkal elfogadásra javasolt szöveggel és a közben eltelt változásokat értékeljék, akkor erre a törvényjavaslatra igent kellett volna mondanunk. Ha ugyanis valaki kezébe veszi a most elkészített változatot és megnézi, milyen változáson ment keresztül a tárgyalások során, akkor látja, hogy lényeges és javuló változások történtek. De mint ahogy az általános vita megkezdésekor elmondtuk, az alapvető szándék, a munkanélküliek foglalkoztatásának a segítése valóban támogatandó. De nem tartjuk alkalmasnak ezt a fajta törvényi szabályozást ennek a megoldására, még akkor sem, ha az alkalmazotti kör lényegesen bővült a javaslat tárgyalása során.
A másik, ami miatt nem lehet elfogadni egy ilyen törvényt, az az a tárgyalási mechanizmus, ami most is érzékelhető volt. A módosító javaslatok tárgyalása során számtalanszor hallottuk azt a kormányzati álláspontot, hogy erre most még nem tudunk végleges választ adni, mert most folyik az érdekegyeztető partnerekkel a tárgyalás. Ilyen fajta törvényhozásra, ilyen fajta törvényhozási ütemezésre, menetrendre nem tudunk a jövőben sem igent mondani.
Ezenkívül szeretnénk jelezni azt, hogy ugyanakkor, amikor a javaslat már eleve nagyon sok jó megoldást tartalmazott, tele volt felesleges rendelkezésekkel, végrehajtási rendelet szintű szabályokkal. Ugyancsak nem szeretnénk, ha ebből gyakorlat lenne, és a jövőben a törvényeket az jellemezné, hogy a kormány így tesz eleget azon kötelezettségének, hogy a törvényekkel együtt léptesse életbe a végrehajtási rendeleteket, hogy ilyen módon már bele is foglalja a törvénybe az ilyen szintű jogszabályokat.
Ezért jelzem még egyszer, hogy a Magyar Demokrata Néppárt képviselőcsoportja ezt a törvényt most nemmel tudta honorálni. Köszönöm. (Szórványos taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir