BARSINÉ PATAKY ETELKA

Full text search

BARSINÉ PATAKY ETELKA
BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Néppárt az építési törvényt már régen szorgalmazta, az építési törvényre szükség van, egyébként már régóta szükség lett volna. (Zaj.)
Mégis, menet közben, itt a parlamentben hónapokon keresztül lebegtették a törvény tárgyalását. Mi volt ennek az oka? Az volt az oka, hogy az építési hatósági jogkör körül viták törtek ki. Az önkormányzati lobby ezt a bizonyos átadott jogkört, amely első fokon a jegyzőkhöz, az önkormányzati jegyzőkhöz van telepítve, szerette volna ezen a szinten egységesen megőrizni. Ugyanakkor az építési lobby, amely elégedetlen volt az építési hatósági munka színvonalával, állami építési hivatal felállítását szorgalmazta.
Nekünk az a véleményünk, hogy az a megoldás, ami ebben a törvényben született, egy kompromisszumos megoldás, de nem egy jó kompromisszum. Úgy gondoljuk, hogy ez a megoldás, ami ide is adott kicsit, meg oda is adott kicsit, lényegében egy további bizonytalanságot fog fokozni, és azt gondoljuk, hogy pillanatnyilag nem látható a megvalósítás lebonyolításának a módja, nem látható a továbbiakban a megvalósítás költségvonzata, és erre a fedezet sem.
Egyebekben a törvényben nagyon sok komoly szellemi munka van. Vannak benne olyan pozitívumok, amelyeket el kell ismerni, ezért a Néppárt a törvényre tartózkodással szavazott.
Köszönöm. (Taps a MDNP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir