DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Mindenekelőtt teljes mértékben egyet kell értenem önnel, mind a székesfehérvári ásatások és megmentett leletek konzerválásának, illetőleg méltó elhelyezésének a fontossága tekintetében, mind pedig abban a tekintetben, hogy ez nem Székesfehérvár városának, hanem az egész magyar kultúrának az ügye.
Így tekint erre a kérdésre a kormány is. Ezt a székesfehérvári leletmentést, illetőleg az annak méltó elhelyezését szolgáló létesítmény megalkotását a millenniumi ünnepségekhez próbálta időzíteni. Magyarán, az államalapítás ezredik évfordulójának megünneplésére szánt költségvetési keretből kívánta a tárca ezt a kérdést is megoldani.
Ahhoz, hogy az államalapítás ezredik évfordulójára szánt költségvetési keret hozzáférhető legyen, a kormánynak meg kell hoznia határozatát az ezredik évforduló megünnepléséről. Ezt a kormányrendelet-tervezetet egy ízben, június 26-án a kormány már tárgyalta, akkor nem fogadta el, határozathozatal nélkül visszaadta az előterjesztőnek. Amint a kormányrendelet elkészül, a kormányrendelet rendelkezni fog a megfelelő költségvetési keretek elosztásának módjáról, illetőleg kifizetésének módjáról.
(13.50)
Amint a kormányrendelet megszületik, az önkormányzatok számára hozzáférhető lesz a költségvetési összeg.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir