BARKÓCZY GELLÉRT

Full text search

BARKÓCZY GELLÉRT
BARKÓCZY GELLÉRT (FKGP): Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet a Közbeszerzési Értesítő 1997. május 28-ai számában a közbeszerzésről szóló 1995. évi XL. törvény hatálya alá eső szolgáltatásokra közzétett hirdetményben a törvény kötelező előírásán túlmenően további elvárásként a szükséges közbeszerzés tárgya szempontjából megfelelő közigazgatási és pénzügyi intézményeknél szerzett joggyakorlattal és alapos szakmai ismeretekkel rendelkező jogászoknak ajánlatot tett. Három jogászt hívott meg a tárgyalásra, és az elfogadott ajánlattevőnek 6 milliót meghaladó összeget kívánt kifizetni.
A felügyelet két jogelődjénél, az Állami Bankfelügyeletnél és az Állami Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnél jelentős létszámú jogi osztály működött és működik a jogutódnál, azaz a felügyeletnél is. Azok a jogászok, akik a felügyelet jogi osztályán dolgoznak és fejtik ki jogi tevékenységüket, széles körű szükséges pénzügyi és közigazgatási ismeretekkel rendelkeznek, a felügyelet jogi ügyeiben már beosztásuknál fogva is kifejezetten jogi és szakmai ismeretekre tettek szert, melyek a felügyelet kiterjesztett elvárásait is kielégítik, a felügyelet operatív munkájában is részt vesznek.
Ezért számomra érthetetlen, mi indokolja, hogy az 1996. évi CIV. törvénnyel alapított, kormány felügyelete alatt álló intézmény, a felügyelet, szigorú összeférhetetlenségi és titoktartási szabályokkal működő szerv a jelentős létszámú jogi osztályán kívül még egy jogászt, ügyvédet külön foglalkoztasson és ezzel felesleges kiadásokat okozzon.
Nagy érdeklődéssel várom miniszter úr válaszát. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir