ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály értelmében a határozathozatal előtt a képviselőcsoportoknak véleménynyilvánítási lehetőségük van, de ezzel nem kívánnak élni. Ennek megfelelően, tisztelt Országgyűlés, a határozathozatal következik. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a Házszabálytól való eltéréshez a jelen levő képviselők négyötödének szavazata szükséges.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy a Házbizottság P/4728/1. számú javaslatának megfelelően a NATO-csatlakozással kapcsolatos politikai nyilatkozattervezet tárgyalása és határozathozatala során eltér-e a Házszabálytól. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Többen jelzik, hogy gépük nem működik.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 271 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül úgy döntött, hogy a Házszabálytól való eltérést elfogadja.
Tisztelt Országgyűlés! Kérem, jelezzék azok a képviselőtársaim, akiknek a gépe nem működik. Kérem Varga László, Korinthus Katalin gépét bekapcsolni - más nincs.
Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés elnöke javaslatot terjeszt elő a Házszabálytól való eltérésre H/3400/14. számon. Ebben azt kezdeményezem, hogy a nemzeti környezetvédelmi program megtárgyalása és határozathozatala érdekében az Országgyűlés úgy térjen el a Házszabálytól, hogy az előterjesztés részletes vitájára, a módosító javaslatokról történő határozathozatalokra és a zárószavazásra mai ülésnapunkon kerüljön sor.
A képviselőcsoportok nem kívánnak élni megszólalási lehetőségükkel, ezért határozathozatal következik. Emlékeztetem képviselőtársaimat, ezúttal is a jelen levő képviselők négyötödének szavazata szükséges.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy az Országgyűlés elnökének H/3400/14. számú javaslatának megfelelően a nemzeti környezetvédelmi program tárgyalása és határozathozatala érdekében eltér-e a Házszabálytól. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 213 igen szavazattal, 60 ellenszavazat és 6 tartózkodás mellett úgy döntött, hogy nem tér el a Házszabálytól.
Kérem Burány Sándor képviselő úr gépét bekapcsolni, és tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, ez a döntés azt jelenti, hogy a mai ülésnapunkon, ha az Országgyűlés a napirendet elfogadja, a részletes vitára sor kerül, de a határozathozatalra nem.
Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság hétfőn ülésezett és úgy határozott, hogy az Országgyűlés elé terjeszti az árvízkárosultak megsegítéséről szóló politikai nyilatkozattervezetet; Csehországról, Lengyelországról és Szlovákiáról van szó. A házbizottság kezdeményezi, hogy az előterjesztés elfogadása érdekében az Országgyűlés fogadja el a P/4734/1. számú javaslatát, amely szerint a politikai nyilatkozattervezetet az előterjesztők nevében az Országgyűlés elnöke ismerteti, és arról az Országgyűlés vita nélkül határoz.
A képviselőcsoportok nem kívánnak élni hozzászólási lehetőségükkel, ezért határozathozatal következik. Ezúttal is a jelen levő képviselők négyötödének szavazata szükséges.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy a házbizottság P/4734/1. számú javaslatának megfelelően a cseh, a lengyel, a szlovák árvízkárosultak megsegítéséről szóló politikai nyilatkozattervezet elfogadása során eltér-e a Házszabálytól. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 285 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül úgy döntött, hogy a Házszabálytól történő eltérésre vonatkozó javaslatot elfogadja.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir