DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon sok homályos pont van ebben a garanciavállalási, viszont-garanciavállalási történetben.
Tisztelt Miniszter Úr! Vajon miért nem az történt, hogy a Postabank először leszállította az alaptőkéjét? Vajon miért nem ezen a lépésen keresztül hozták rendbe ezt a bankot? Hiszen így az történt, hogy az Egészségbiztosítási Önkormányzat tőkeemelése olyan következményekkel járt, hogy megnőtt a tulajdonosi részesedése a bankban ugyan, de a 17 százalékos tulajdonrészével továbbra is csak 15 százalékos szavazati joga van. És ha ezek után történik meg a Postabank alaptőkéjének csökkentése, akkor az Egészségbiztosítási Önkormányzat befektetett pénze le fog értékelődni. Vajon ezt is tudták-e az Egészségbiztosítási Önkormányzatnál, amikor a döntést meghozták?
Még egy fontos kérdés, tisztelt miniszter úr, tisztelt kormánytagok, hiszen itt a pénzügyminiszternek ebben a döntésben talán lényegesen nagyobb felelőssége volt, mint a népjóléti miniszternek. Az a döntés, hogy az Egészségbiztosítási Önkormányzat a kormánygaranciára viszontgaranciát vállal, tisztelt képviselőtársaim, megint csak a költségvetésről szól. Hiszen tudomásunk szerint az egészségbiztosítás komoly hiányokkal fogja zárni ezt az évet, és ha így tervezik a költségvetését, a további éveket is komoly hiányokkal fogja zárni. Végső soron az állami költségvetés fog jótállni ezért a garanciáért, tisztelt képviselőtársaim, úgyhogy ezek a döntések nem jelentenek mást, mint játékot a számokkal. Mert a bankba végső soron állami költségvetési pénz kerül, anélkül, hogy az állam tulajdonrésze és ezzel beleszólása megnövekedne a bankban, tisztelt képviselőtársaim.
Ezért nem lehet elfogadni a választ, és ezért nem lehet elfogadni ezeket a megoldásokat. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Kérem, önök se fogadják el. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir