ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)

Full text search

ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)
ELNÖK (dr. Füzessy Tibor): Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 1., 5., 6, 7., 8., 10., 11., 12., 23. pontjaiban, a kiegészítő ajánlás 2., 4. és 7. pontjában, valamint a 2. kiegészítő ajánlás 3. pontjában lévő javaslatok elfogadását. Most tehát a támogatott módosító javaslatokról határozunk a külön szavazásra kért 2. kiegészítő ajánlás 1. és 2. pontjai kivételével.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 214 igen szavazattal, 51 nem szavazattal és 3 tartózkodással elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítő ajánlás sorrendjében, amelyekről a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet.
Az ajánlás 4. pontjában Demeter Ervin és Farkas Gabriella a törvényjavaslat 3. §-ának elhagyását kezdeményezik. Az alaprendelkezés meghatározza, hogy mely határozathozatalok esetén szükséges a gazdasági társaságok közgyűlésén a szavazatelsőbbségi részvény tulajdonosának egyetértése. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslat elfogadása kizárja a 2. kiegészítő ajánlás 1. pontjában lévő, a kormány által is támogatott javaslat elfogadását, amelyről az MDF képviselőcsoportja külön szavazást kért. Frakciókérésre szavaz az Országgyűlés.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 58 igen szavazattal, 218 nem szavazattal és 9 tartózkodással nem fogadta el.
(19.00)
A második kiegészítő ajánlás 1. pontjában a gazdasági bizottság a törvényjavaslat 3. §-a helyébe új rendelkezés felvételét javasolja, amelyben a privatizációs törvény 7. §-át kívánja kiegészíteni új bekezdésekkel. A kormány és az alkotmányügyi bizottság is támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 252 igen szavazattal, 29 nem szavazattal, 11 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 9. pontjában Tardos Márton a törvényjavaslat 3. §-ában a törvény 7. § (5) bekezdését új ponttal javasolja kiegészíteni. Ebben azt kezdeményezi, hogy az alapszabály módosításához is szükséges legyen a szavazatelsőbbségi részvény tulajdonosának egyetértése, ha az az állam tulajdonosi jogainak korlátozására vezethet. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 89 igen szavazattal, 198 nem szavazattal és 12 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 5. pontjában az alkotmányügyi bizottság a törvényjavaslat 3. §-ában a törvény 7. §-át új bekezdéssel javasolja kiegészíteni. Az indítvány szerint a részvényhez kapcsolódó jogot hátrányosan megváltoztató közgyűlési határozat meghozatala az érintett részvényesek háromnegyedes többségi hozzájárulását igényli. A bizottságok támogatják. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 123 igen szavazattal, 168 nem szavazattal és 9 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 13. pontjában Demeter Ervin a törvényjavaslat 4. §-ának elhagyását kezdeményezi. Az alaprendelkezés szerint az ÁPV Rt. bizonyos célok érdekében gazdasági társaságot létesíthet, abban részesedést szerezhet.
Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslat elfogadása kizárja a második kiegészítő ajánlás 2. pontjában lévő, a kormány által támogatott javaslat elfogadását, amelyről az MDF képviselőcsoportja külön szavazást kért. A frakció kérésére szavaz az Országgyűlés. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 72 igen szavazattal, 222 nem szavazattal és 5 tartózkodással nem fogadta el.
Az alkotmányügyi bizottság a második kiegészítő ajánlás 2. pontjában a törvényjavaslat 4. §-ában a törvény 24. §-a (2) bekezdésének módosítását javasolja. A javaslat meghatározza azokat a célokat, amelyek érdekében az ÁPV Rt. gazdasági társaságot alapíthat, valamint rendelkezik a kormány beszámolási kötelezettségéről az ÁPV Rt. tevékenységét illetően. A kormány támogatja, az MDF-frakció kérésére külön szavaz az Országgyűlés. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 259 igen szavazattal, 32 nem szavazattal, 9 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 14. pontjában Nacsa János és képviselőtársai a törvényjavaslat 4. §-ában a törvény 24. § (2) bekezdésének módosításával kezdeményezik, hogy az ÁPV Rt. az agrárintegráció és a szövetkezetfejlesztés intézménye kialakítására gazdasági társaságot hozhat létre.
A gazdasági bizottság kivételével valamennyi bizottság támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 49 igen szavazattal, 241 nem szavazattal, 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 17. és ezzel összefüggésben a 24. pontjában Göndör István a törvényjavaslat 6. §-ának kiegészítését kezdeményezi. Javaslata szerint meghatározott társaságokban a megjelölt tulajdonarány kivásárlással, illetve tőkeemeléssel érhető el. A mezőgazdasági bizottság nem támogatja, a többi bizottság támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen szavazattal, 241 nem szavazattal és 9 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 19. pontjában Nacsa János és képviselőtársai a törvényjavaslat 7. §-ának módosítását javasolják. Indítványuk szerint a törvény hatálybalépésével egyidejűleg a privatizációs törvény 5. § (3) bekezdésének c) pontja nem veszti hatályát. A gazdasági bizottság kivételével minden bizottság támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 170 igen szavazattal, 136 nem szavazattal és 4 tartózkodással elfogadta.
Az ajánlás 20. pontjában Demeter Ervin és Miklós László a törvényjavaslat 8. §-ának elhagyását javasolják. Az alaprendelkezés szerint az érintett részvényesek háromnegyedes többségének hozzájárulása szükséges bizonyos esetben a közgyűlési határozat érvényességéhez. Az alkotmányügyi bizottság kivételével egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 253 igen szavazattal, 42 nem szavazattal és 11 tartózkodással elfogadta.
A kiegészítő ajánlás 11. pontjában Demeter Ervin a törvényjavaslat mellékletének módosításával kezdeményezi, hogy a Mol Rt.-ben a tartós állami részesedés 50 százalék plusz egy szavazat legyen. Frakciókérésre szavaz az Országgyűlés. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 77 igen szavazattal, 217 nem szavazattal és 11 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 14. pontjában Demeter Ervin a melléklet módosításával azt kezdeményezi, hogy a Kereskedelmi Bank Rt.-ben a tartós állami részesedés 25 százalék plusz egy szavazat legyen. Frakciókérésre szavaz az Országgyűlés. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen szavazattal, 234 nem szavazattal és 11 tartózkodással nem fogadta el.
(19.10)
A kiegészítő ajánlás 16. pontjában Göndör István és képviselőtársai a melléklet módosításával azt kezdeményezik, hogy a Paksi Atomerőmű Rt. és az Országos Villamos Távvezeték Rt. ne tartozzon a törvény hatálya alá. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 25. és a kiegészítő ajánlás 17. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását, amelyekről a frakció szavazást kért. A költségvetési bizottság támogatja, a mezőgazdasági bizottság nem támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 66 igen szavazattal, 219 nem szavazattal és 24 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 25. pontjában Homoki János a törvényjavaslat mellékletének módosításával kezdeményezi, hogy a Paksi Atomerőmű Rt.-ben és a Magyar Villamos Művek Rt.-ben az állami részesedés 100 százalék legyen. A frakció kérésére szavaz az Országgyűlés.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 62 igen szavazattal, 220 nem szavazattal és 31 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 17. pontjában Demeter Ervin a törvényjavaslat mellékletének módosításával kezdeményezi, hogy a Paksi Atomerőmű Rt.-ben és az Országos Villamos Távvezeték Rt.-ben az állami részesedés 50 százalék plusz 1 szavazat legyen. A frakció kérésére szavaz az Országgyűlés.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 93 igen szavazattal, 205 nem szavazattal és 15 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 28. pontjában Bauer Tamás a melléklet módosításával kezdeményezi, hogy a Fégarmy Fegyvergyártó Kft. ne tartozzon a törvény hatálya alá. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 44 igen szavazattal, 256 nem szavazattal és 12 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 29. pontjában Bauer Tamás a melléklet módosításával kezdeményezi, hogy az MFS Magyar Lőszergyártó Kft. ne tartozzon a törvény hatálya alá. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 50 igen szavazattal, 255 nem szavazattal és 7 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 32. és 33. pontjaiban Nacsa János és képviselőtársai a törvényjavaslat mellékletének módosításával a Hortobágyi Halgazdasági Rt. feletti tulajdonosi jogokat a környezetvédelmi minisztertől a földművelésügyi miniszterhez kívánják telepíteni. A költségvetési és a mezőgazdasági bizottság támogatja, a gazdasági bizottság nem támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 132 igen szavazattal, 158 nem szavazattal és 24 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 34. pontjában Bauer Tamás a törvényjavaslat mellékletéből elhagyni javasolja a Városépítési Tudományos és Tervező Intézet Kht.-t. A mezőgazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 62 igen szavazattal, 236 nem szavazattal és 13 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 36. pontjában Bauer Tamás a törvényjavaslat mellékletéből elhagyni javasolja a Közlöny- és Lapkiadó Kft.-t. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 51 igen szavazattal, 252 nem szavazattal és 8 tartózkodással nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Nincs ilyen jelzés.) Nincs jelentkező.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir