KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Ha röviden kellene válaszolnom, akkor azt tudnám mondani: azon koncessziós szerződés alapján, amit néhány hónappal ezelőtt itt a parlament színe előtt is bemutattam annak érdekében, hogy néhány vitás kérdést végre eloszlassunk, s amelyen olvashatták ön is és a tévé képernyője előtt ülők is Schamschula György miniszter úr aláírását az előző kormányzat időszakából.
Ez a koncessziós szerződés, amely egy koncessziós pályázat után egy koncessziós szerződésben rögzített megoldást tartalmaz, pontosan kitér arra, hogy a beruházáshoz kapcsolódóan milyen költségeket és hogyan kell figyelembe venni az autópályadíj induló összegének megállapításához; majd ez a nemzetközi szerződés pontosan megadja az autópályadíj megállapításának rendszerét, struktúráját, a képlet formájában történő rögzítését.
Ez egy egyértelmű válasz, tehát én csak azt tudom mondani, hogy az autópálya kivitelezője és a koncesszió győztese igazolni tudja, hogy a Budapest-Kecskemét szakaszra összességében 15 milliárd forintot kellett felhasználnia; ebben nyilvánvalóan vannak építési és egyéb költségek. 25 milliárdba fog kerülni a Kecskemétet elkerülő szakasz - még folyó áron természetesen -, és a Kecskemét-Kiskunfélegyháza közötti szakasz mintegy 31 milliárdba. Ez a szerződés szerint vállalt menetrend, ez adja a 71 milliárd forintos teljes költséget, amely az alapja volt a díjképzésnek, és amelyet a koncesszió során elnyert a koncessziós pályázó; és erre a szerződésre még '94 májusa (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), tehát a választások előtt aláírás került. Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir