DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Asszony! Ön jogász, nagyon sok jogász képviselőtársam is van, ezért nem kívánok hosszan foglalkozni azzal, hogy mit jelent az ártatlanság vélelme. Az egy büntetőjogi kategória, a bíróság számára iránymutató. Senki sem állította itt, hogy Lascsik Attila bűnös, de vád alá helyezték. Ebben a helyzetben ezt viszont értékelni kell. És akit a közvagyon megkárosításával vádolnak, nem biztos, hogy szerencsés kinevezni szintén a köz vagyonát kezelő részvénytársaság igazgatójává, tudniillik ez egy nagyon rossz üzenet a társadalomnak.
Elképzelhető, miniszter asszony, hogy "jutalmazni" kívánták Lascsik Attilát, hogy az egyik ügyben megszavazta, az úgynevezett Szokai-féle botrányban, azt a Tocsik-féle megállapodást? Ennek a nyilvánosságra kerülése nagyon károsan befolyásolta az életét, de most valamilyen módon kárpótolni akarják. Elképzelhető, hogy legközelebb azért kell interpellálni, mert Szokai Imrét fogják kinevezni egy állami részvénytársaság igazgatóságába? Netalán Spanyol Józsefet? Netalán Bessenyei Zoltánt? És sorolhatnám azon személyek nevét, akiket az ügyészség megvádolt ezzel.
Ha a kormány valóban a feladata magaslatán állna, akkor mindent megtett volna azért, hogy ilyen ne fordulhasson elő, és a miniszter asszony ma már azt mondta volna, hogy az ÁPV Rt. megfontolta és visszavonta az igazgatósági kinevezést, mert ez a magyar társadalom erkölcseit sérti. Nem tudom elképzelni, hogy Magyarországon ne lenne olyan alkalmas személy, szakmailag alkalmas személy, aki ezt a feladatot Lascsik Attila helyett el tudta volna végezni; el tudta volna végezni anélkül, hogy a társadalom tisztességes tagjainak ne kiáltanák a szemébe, hogy a tisztesség, a büntetlen előélet semmit nem ér.
Én megmondom őszintén, nem tudom elfogadni a miniszter asszony válaszát, és arra kérném a tisztelt Országgyűlést, ne fogadja el ezt a választ.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir