JUHÁSZ FERENC

Full text search

JUHÁSZ FERENC
JUHÁSZ FERENC (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Gyuricza képviselő úr jó szándékában, tenni akarásában egy percig sincs okom, jogom kételkedni. Én azt gondolom, hogy számos kérdés, amit felvetett, igaz; számos probléma, amit felvetett, megoldandó probléma.
Ugyanakkor szeretném felhívni a figyelmet három kérdésre. Az egyik, hogy a költségvetési vita során nagyon kevésszer, mondhatni, nem is találkoztunk olyan típusú javaslattal, amely megmondta volna, javaslatot tett volna számunkra arra vonatkozóan, hogy honnan, hová. Itt arról van szó, hogy a Magyar Honvédség költségvetésének növelése kinek a kárára vagy milyen módon oldható meg.
A másik, amit szeretnék felvetni, az az, hogy Gyuricza képviselő úr megemlítette, hogy itt valami alkotmányos probléma van, hiszen van első- és másodrendű katona, hiszen az egyiket elengedik, a másikat nem engedik el. Szakalapozó kiképzés ideje alatt engedik el a katonát; nyilvánvalóan addig, amíg nem szerezte meg azokat az ismereteket, jártasságot, képességet, amivel különböző szolgálatokat elláthat. Én semmi diszkriminációt ebben a kérdésben nem látok.
A harmadik, amit meg szeretnék említeni, hogy tisztelt képviselőtársam gondoljon bele abba, hogy 425 forintért étel, nem szénkályhával fűtött hálókörletek tízezerrel több vagy tízezerrel kevesebb sorkatona esetén valósíthatók meg Magyarország gazdasági helyzetében. Én azt gondolom, hogy ezeknek a problémáknak a megoldására sokkal több és sokkal jobb esély van tízezerrel kevesebb sorkatona esetén, mint ha tartanánk a jelenlegi rendszert. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir