DR. SZÁJER JÓZSEF

Full text search

DR. SZÁJER JÓZSEF
DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az MSZP-SZDSZ kormány a fennállása óta és az 1995-ös Bokros-csomag alkotmánybírósági megsemmisítése, illetve annak részleges megsemmisítése óta a legnagyobb politikai alkotmányos vereségét szenvedte el a múlt héten. De mindez nem elég, ennél sokkal többről is szó van. Arról is tanúbizonyságot tett, amiről Csépe Béla az imént részletesen beszélt, hogy a kormány makacsul ragaszkodott a saját eredeti álláspontjához.
Maga az egész folyamat nem volt más, mint a kormány merevségének és rugalmatlanságának története. Amikor 1997 elején nyilvánvaló volt, hogy a vállalkozói engedélyek tömeges visszaadásával és tiltakozásokkal jelent meg a vállalkozói réteg ezen rendelkezésekkel kapcsolatban, ezek ellen tiltakozott, már akkor lehetősége lett volna a kormánynak, hogy engedjen. Akkor egy nagyon kicsit engedett, egy kicsit módosított ezeken a szabályokon.
Az az alkotmánybírósági döntés, amely most született meg, már az így módosított szabályoknak egy jelentős részét is megsemmisítette. Vagyis elszalasztotta a kormány azt a lehetőséget, hogy ezt a kérdést megfelelően rendezze.
Az pedig kifejezetten cinikusnak tekinthető, igen tisztelt képviselőtársaim, hogy a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára kacagva reagál az Alkotmánybíróság döntésére, hogy tulajdonképpen ezt már vártuk, erre számítottunk, bele is kalkuláltuk azokba a költségekbe, amelyek erről szólnak.
Tisztelt Képviselőtársaim! Amikor ilyen nyilatkozatokat tesznek a kormány tisztségviselői, magas rangú, felelős személyek, akkor gondolkozzanak el azon, hogy mennyire szolgálja és szolgálja-e a magyar polgárok, a nemzet érdekeit ez a kormány! Véleményem szerint nem, és a tb-vel kapcsolatos jogszabályok alkotmánybírósági megsemmisítése ismételt példa volt erre.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir