DR. SZEKERES IMRE

Full text search

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Képviselőtársaim! Szabad Györgynek igaza van: nem egyik vagy másik politikus, nem egyik vagy másik kormány, hanem egy nemzet érheti el saját teljesítményével, békevágyával, együttműködési készségével, gazdasági és politikai stabilitásával, hogy két jelentős szervezet vélhetőleg a tagjai közé fogja felvenni.
Természetesen a politikusok, legyenek kormányon vagy ellenzékben, ezen az esélyen ronthatnak vagy segíthetnek. Ma, itt minden felszólaló abból a tényből indult ki, hogy Magyarország vélhetőleg tagja lesz ennek a két szervezetnek. Meg kell tehát állapítani, hogy azok, akik ma politizálnak, és kormánypárti politikusok, ezeket az esélyeket javították; javították, és az országot elvitték abba a helyzetbe, hogy ma már arról lehessen vitatkozni, hogy ez milyen időpontban és milyen feltételek mellett történjen meg.
Így igaz ez akkor is, ha az ellenzéki politikusok némelyike ezt ma megkérdőjelezte ebben a Házban. Nem nekünk kell erről véleményt mondani; véleményt mondanak róla majd a választópolgárok, amikor ítéletet alkotnak. (Közbeszólás az ellenzéki pártok padsoraiból: Az az!) Csak emlékeztetni szeretném önöket arra, tisztelt ellenzéki politikusok, hogy kivétel nélkül mindnyájan, 1994-ben, a választási kampányban - többször és több alkalommal, írásban és szóban, a teljes nyilvánosság előtt - azt állították, hogy amennyiben a Magyar Szocialista Párt fog kormányozni, Magyarországnak esélye sem lesz sem a NATO-tagságra, sem az uniós tagságra.
Az önök jóslata nem bizonyult igaznak. Meg vagyok arról győződve, hogy ez a kormány és a két kormányzó párt sikeresen küzdött azért, hogy nem önmagáért, hanem az egész nemzetért tevékenykedni tudjon.
Végül, befejezésül, egy képtelenségre hadd hívjam fel a figyelmet, mivel nagyon sokszor hangzik el és, úgy gondolom, válaszolni kell rá (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.): elég nehéz lett volna 1990 előtt a varsói szerződés tagállamaként belépni a NATO-ba! Köszönöm szépen. (Derültség és taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir