DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy gondolom, hogy a Ház szégyene az, ami bekövetkezett, nevezetesen, hogy megint az Alkotmánybíróságnak kellett felhívnia a figyelmet egy olyan alkotmányellenes rendelkezésre, amely az ellenzék előtt már kezdettől fogva nyilvánvaló alkotmányellenességnek bizonyult.
(16.10)
Emlékeztetem önöket arra: azon túlmenően, hogy ebben a Házban az ellenzéki oldalról többen felhívták a kormányzati oldal figyelmét az alkotmányellenesség tényére, a Független Kisgazdapárt nevében beterjesztettem önálló képviselői indítványként egy országgyűlési határozati javaslatot, ahol alkalmat akartam adni a kormányzati oldalnak arra, hogy ezt az alkotmányellenességet korrigálják, és a sarc jellegű 1800 forintos egészségügyi hozzájárulás kérdéséhez hozzányúljanak. Sajnos, a kormányzati arrogancia olyan méreteket öltött, hogy a Független Kisgazdapárt nevében előterjesztett indítványomat még napirendre sem vették.
Ekkor újabb lehetőséget akart adni a Független Kisgazdapárt a kormányzati oldalnak azon előterjesztések egyikeként, amelyre a Házszabály lehetőséget ad, hogy rendkívüli esetben lehessen kérni annak a Ház plenáris ülése általi tárgyalását. Újból beterjesztettük ezt a javaslatunkat; a kormányzati oldal ismételten lesöpörte.
Kérem, ne csodálkozzanak akkor, hogy végül is a taláros testületre vár az alkotmányosság és a törvényesség megóvása! Nem ártana, ha az alkotmányosság szempontjait a kormányzati oldal is figyelembe venné. Köszönöm a türelmüket. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir