ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Mint ahogy az előbb bejelentettem, a kormány a frakcióknak eljuttatta a támogatott módosító javaslatok körét. Ezek szerint a T/3482/6. számú ajánlás 1., 2. és 4. pontjában szereplő javaslatokat támogatja. Az MSZP képviselőcsoportja külön szavazást kért a támogatott módosító javaslatokról.
Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy az ajánlás 3. pontjában szereplő indítványról nem határoz az Országgyűlés, mert az nem tartalmazza a törvény hatályba léptetésének pontos időpontját.
Az ajánlás 1., 2., valamint a kiegészítő ajánlás egymással összefüggő, 1., 2. és 3. pontjai alternatív megoldásokat javasolnak a törvényjavaslat 1., 2. és 3. §-ainak módosítására. A 4. pont mindkét javaslatsor mellett elfogadható, úgyhogy erről külön határoz az Országgyűlés. A módosítójavaslat-csomagok a lakásbérleti törvény vonatkozó rendelkezéseinek módosításával indítványozzák a költségvetési támogatás mértékének emelését, illetőleg szankciót tartalmaznak az önkormányzatoknak a törvényi kötelezettség nem teljesítése esetében a lakbér különbözetének megfizetésére.
Először az önkormányzati bizottság javaslatáról határozunk, amely kezdeményezi a költségvetési támogatás mértékének 50 százalékos felemelését 1997-re, valamint a javasolt szankciót 1998. január 1-je után életbe léptetni. A javaslatcsomagot a kormány és az alkotmányügyi bizottság támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 134 igen szavazattal, 123 ellenszavazattal és 45 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most Juhász Gábor javaslatairól határozunk a kiegészítő ajánlás 1., 2. és 3. pontjai alapján, amelyek a törvényi határidőt 1998. december 31-ig javasolják meghosszabbítani, valamit a hatálybalépésig jogot ad a tulajdonosoknak és a bérlőknek arra, hogy a kényszerbérletekre vonatkozó elhelyezési kérelmüket nyújtsák be az önkormányzatokhoz.
A javaslatokat az alkotmányügyi bizottság támogatja, az önkormányzati nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 191 igen szavazattal, 60 ellenszavazat és 53 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 4. pontjában az önkormányzati bizottság a törvényjavaslat 3. §-a helyébe új rendelkezést javasol, és ebben az ártörvény módosítását kezdeményezi. Az alkotmányügyi bizottság támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 254 igen szavazattal, 7 ellenszavazat és 45 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. A zárószavazásra a jövő heti ülésünkön kerül sor. (Zaj.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir