DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Miniszter Úr! 1997. január 1-je után az FM-hivataloknak 15 napon belül össze kellett volna hívniuk a részarány-tulajdonosi közgyűléseket. Ez nagyon sok helyen nem történt meg. Miután nagy horderejű, országos jelentőségű kérdésről, több embert érintő kérdésről van szó, kérdezem miniszter úrtól: készített-e a tárca felmérést arra vonatkozóan, hogy a földkiadó bizottságok és az FM-hivatalok hogyan hajtották végre a törvény rendelkezéseit (Zaj.), hogyan alakult a törvény hatályosulása, és hogyan alakultak a törvénysértések? (Zaj. - Közbeszólás: Csönd legyen!)
Például sokkal nagyobb odafigyelést igényelne a tárca részéről a törvény végrehajtása, mint amit a tárca tanúsít. Nem tudom, hogy a személyi és tárgyi feltételeket a tárca hogyan biztosítja az FM-hivatalokban. (Bársony András: Ez nem része az interpellációnak!) Ez is nagyon érdekes kérdés. Kiskirályok uralkodnak nagyon sok FM-hivatalban, hangsúlyozom még egyszer, kiskirályok uralkodnak (Bársony András: A tárgyra!), akik a helyi klientúra kiszolgálóivá váltak.
A tiszasasi földkiadó bizottság eljárása példa nélküli az országban - ilyen még talán nem volt egész Európában-: december 3-án kitűzte a közgyűlést december 4-ére. Elképesztő, kérem, a részarány-tulajdonosok tekintetében! Ezzel több száz jogosultat rekesztett ki a földrendezésből!
A földkiadó bizottságok nagy része valóban a visszaélések melegágya, és nem tudom elfogadni a miniszter úr részéről, hogy ez nem így van. Sajnos olyan jelzéseket kapok, hogy ez a kijelentésem valós. Felrúgják a törvényben előírt kötelezettségeket, sőt például ebben az esetben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség ajánlását sem fogadta el az FM-hivatal, és nem tűzte ki a részarány-tulajdonosok közgyűlését.
Úgyhogy sajnos nem tudom elfogadni miniszter úr válaszát, mert úgy tűnik, hogy ez alibiválasz volt, és mi ezt nem tudjuk elfogadni.
Köszönöm. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)
(15.10)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir