DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! Köszönjük szépen a megelőlegezett bizalmat, a három évet azért még nem töltöttük be, majd július 15-ével lesz a hároméves fennállás.
Ami a kérdését illeti, először is szeretném azt mondani, nem az a fő iránya a kormányzatnak és a belügyi kormányzatnak, hogy képviselői indítványokkal próbálja megoldani az ezen a területen jelentkező problémákat. Itt valójában arról van szó, hogy több képviselő, és elsősorban Szigethy képviselő úr, régóta foglalkozik ezzel a témakörrel, mondhatni azt is, hogy komplex anyagot készített. Ugyanakkor pedig ez természetesen nem zárja ki, hogy a Belügyminisztérium többek között a rendőrség bűnmegelőzési adatszolgáltatásáról és bűnmegelőzési szolgáltatásáról egy törvényjavaslatot készítsen, ami körözés alatt van. Ezzel kívánja elősegíteni ezen a területen az adatok nyilvánosságra hozatalát, hogy ezzel hatékonyabban lehessen felvenni a gépkocsibűnözés ellen a küzdelmet.
Természetesen az tény, de én ebben nem látok semmi kivetnivalót, hogy az adott képviselők, akik ezekkel a problémákkal behatóan foglalkoznak, napi kapcsolatot tartanak fenn a Belügyminisztériummal, és szakmai egyeztetések folynak.
Hogy mit tesz a kormányzat komplexen az ilyen jellegű bűncselekményekkel szemben: szeretném felhívni arra a figyelmét, amit már itt a Házban magam is elmondtam, hogy a gépjárműbűnözés elleni hatékonyabb fellépés érdekében pályázatot írt ki a Belügyminisztérium. Erre 41 darab pályamű érkezett, ami azt hivatott szolgálni, hogy az eltulajdonított gépjárműveket azonosító és felismerő rendszert sikerüljön kiválasztani a piacon lévő több rendszer közül; és ennek elbírálása jelenleg folyamatban van.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir