LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Az egyházi és az állami iskolák közötti különbség és az elsajátítható tudás fokának a meghatározására hadd mondjak egy példát. Amikor az 1960-70-es években a kommunizmus nagyon keményen üldözte a vallást és az egyházat, az egyházi iskolák - az a néhány, amely megmaradt - akkor is hatalmas túljelentkezéssel próbálták a nevelést tovább adni, mert a szülők azt mondták, vállalják annak a kockázatát, hogy inkább nem lesznek nagyon kedveltek a kommunista diktatúrában, de akkor is tudást akarnak gyermekeiknek adni, és az egyházi iskolába küldik.
Sajnálatos módon ez a tendencia most újra jelentkezik, nem olyan durva eszközökkel. Ismét frontális támadás indult az egyházak, elsősorban a történelmi egyházak, azon belül is leginkább a római katolikus - mint a legnagyobb - egyház ellen. Nemcsak az iskolák, nemcsak a röplapok, nemcsak az ellenakciók mutatják ezt, hanem a templomok, a műemlékek, a kegyhelyek ellen hetente egymás után elkövetett durva támadások, amelyek ellen az egész becsületes magyar társadalomnak - függetlenül attól, hogy vallásos vagy sem - fel kell háborodnia, és ennek a végére kell járni.
Azonban nagyon érdekes, amikor például legutóbb kiderült, kik követték el pár hete a vandál cselekedetet Máriaremetén a kegyhely ellen, azt a magyar liberális sajtó elbagatellizálta. Azt mondták, születésnapi bulin voltak a fiatalok, jól érezték magukat, egy kicsit levezették az energiájukat, nem kell ezt olyan komolyan venni. Nagyon komolyan kell venni, és meg kell büntetni az egyház elleni támadásokat! - ez mindenkinek a feladata. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir