DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Államtitkár úr, amit idézett - bár nagyon gyorsan elmondta -, éppen engem támasztott alá, hiszen azt mondja a törvény egyik pontja, hogy amit a melléklet nem zár ki, az mind nyújtható, és ez a melléklet sajnos a hernioplasztikát kizárja a finanszírozandó körből.
Nem feltételezem, nem is feltételeztem, nem is nyilatkoztam ilyet, hogy ezt a minisztérium tudatosan csinálta. Annál tragikusabb, hogy egyetlen ember nincs, aki a törvény-előkészítés során elolvasva ezt a latin diagnózist, azonnal azt mondta volna, hogy: kérem, itt valami óriási tévedés történt, gyorsan húzzuk ki! Úgyhogy én nem javasolom, hogy államtitkár úr védje, meg kódszámra hivatkozzon - én tudom, hogy államtitkár úr nem orvos. Aki orvos, annak első pillantásra tökéletesen világos, hogy ez egy szarvashiba, amit sürgősen jóvá kell tenni. Nem érdemes megvédeni, ki kell venni a törvényből!
Nagyon örülök annak, ha államtitkár úr úgy gondolja, hogy a szakmai szempontokat a módosító indítványok során támogatni tudja. Borzasztóan fogok örülni neki, mert ilyen módosítványt természetesen be fogok nyújtani.
Mondhatok mást is, hiszen a felszólalásomban erre nem volt idő. Másik szarvashiba is van itt, kérem szépen: hiszen a nem gyógyító céllal nyújtott ellátások két csoportra oszthatók, az esztétikai célú, a rekreációs és élvezeti célú beavatkozásokra. Hogyhogy nem, a hajátültetés mind az esztétikai célú, mind az élvezeti célú beavatkozások között szerepel. Roppant kíváncsi lennék, hogy mely esetben esztétikai, és mely esetben élvezeti célú ez a beavatkozás... (Elneveti magát. - Derültség a teremben.), tisztelt képviselőtársaim. Lehet, hogy meg kellene kérdezni egy-két embert, aki mostanában ezt tapasztalta magán, hogy számára melyik kategória volt a megfelelő.
Csak ennyit a szakmai előkészítettségről. Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir