DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! (A képviselők egymás között hangosan konzultálnak.) Bánk Attila nyelvhelyességi problémáival nem szeretnék foglalkozni, hisz a válaszokat megkaptuk... (Dr. Bánk Attila: Nem értetted. Nem baj.), és latin nyelvtudásával sem igazán.
Alapvető gondom a hozzászólásával kapcsolatosan az, ami ebben az Országgyűlésben immár három éve dívik, hogy felröppen egy hír, történik egy esemény, a hivatalos eljárások megindulnak, és e Parlament falai között rárakunk mindig egy lapáttal, és mi magunk gerjesztjük ezeknek a folyamatoknak a negatív hatásait tovább. (Gyimóthy Géza: És ki a felelős?) Olyan ügyeket ismételgetünk sorozatosan, amelyek vagy valamilyen államigazgatási vagy valamilyen büntetőeljárási vagy akár már bírói szakaszban vannak, tehát teljesen kikerülnek a parlament ellenőrzése alól, és az eljáró szervek munkáját nemhogy segítenénk ezzel, hanem többségében akadályozzuk. (Zaj.)
Az, hogy akadályozzuk, még a legkevesebb, hanem azokban az intézményekben keltünk - vagy keltenek egyesek - itt, e Ház falai között bizalmatlanságot, amelyek a magyar jogrendszer, a magyar alkotmányos berendezkedés alapját képezik. Ez történik, mikor esetleg a KBI tevékenységének hatékonyságát kérdőjelezzük meg adott ügy kapcsán. Az ügyészséggel kapcsolatosan folyamatosan olyan interpellációk hangzanak el kisgazda oldalról, amelyekkel kapcsolatban - ha a Magyar Köztársaságnak nem ilyen karakán legfőbb ügyésze lenne - igen nehéz helyzetbe kerülne az igazságszolgáltatás és az ügyészség. (Gyimóthy Géza: Lásd: igazságtételi törvény, öreg!) És nemegyszer még a bírói eljárások ellen is kétkedő és gyanúsítgató megjegyzések hangzanak el.
Arra kérem képviselőtársaimat, főleg az ellenzéki oldalon és különösen a Kisgazdapártot, hogy ezektől, ha lehet, mentsék meg a magyar parlamentet és a magyar demokráciát. Azt hiszem, hogy az alapintézmények folyamatos megkérdőjelezése egyben a demokrácia támadása. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir