PUCH LÁSZLÓ

Full text search

PUCH LÁSZLÓ
PUCH LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy amit a reklámtörvénytől ellenzéki képviselőtársaim számon kértek, nem megvalósíthatók egy törvényben. Azt gondolom, nem lehet a magyar egészségügyet egy reklámtörvényben, nem lehet a magyar nyelvismeretet egy reklámtörvényben és a nyelvvédelmet egy reklámtörvényben biztosítani. Ezt folyamatosan, közösen, más szaktörvényekben kell tudnunk biztosítani. (Dr. Kövér László: Milyen szaktörvényekben?)
Mi úgy gondoltuk, hogy a reklámtörvény elsősorban a gazdasági reklámtevékenységet kell hogy szabályozza, és az sem teljesen felel meg a valóságnak, hogy nem készült szabályozás a dohánytermékek vagy a szesztermékek jelenlegi megengedő szabályozásánál szigorúbb és korlátok között tartandó reklámszabályozásra.
Azt gondolom, jelenlegi reklámtörvényünk minden szempontból megfelel az EU-konformitásnak és az EU-szabályoknak e tekintetben. Tehát vissza kell utasítsam, hogy ez a törvény nem kellően korszerű. Az igaz, hogy liberális törvény, megengedő törvény, és tényleg nagy szerepet szán az önszabályozó szervezeteknek, és azt gondolom - úgy, ahogy az amerikai példa is mutatja -, az önszabályozásnak is nagyon kemény visszatartó ereje van ezen a piacon. (Dr. Szájer József: Puha!)
Tehát azt hiszem, mindezek alapján ez a reklámtörvény egy előrelépés, nem egy végső állomás, és valószínűleg a gazdaság fejlődésével egy időben ezen a törvényen is lehet és kell majd módosítani, és az ehhez kapcsolódó törvényekben kell mindazt rendezni, amit ettől a törvénytől számon kérnek képviselőtársaim.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir