MIKLÓS LÁSZLÓ

Full text search

MIKLÓS LÁSZLÓ
MIKLÓS LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Eredetileg az aranyrészvényhez akartam hozzászólni, de majd rendes hozzászólás keretében szólok. Most inkább Kósa képviselő úr hozzászólására reagálnék. Annak idején, amikor a Bauer-Tardos-féle indítvány ment a Házban, hozzászólásban elmondtam, hogy meglehetősen szerencsétlen dolog az - és kollektíven az országgyűlési képviselőkre -, ha ahhoz a módosító indítványhoz hozzákötik a Szokai-Tocsik-botrányt. Hiszen alátámasztja azt a vélekedést, amit a magukat kutatónak nevezők vagy tényleg kutatóemberek mondtak, hogy szándékosan hagyott az Országgyűlés lyukakat a privatizációs törvényben, hogy nem átlátható a törvény. Azt pedig magunk is tudjuk - ha valaki végigolvassa -, hogy ez a törvény igenis megteremti - sok eszközzel - az átláthatóság feltételét. Hogy néhány példát mondjak: mindent pályázatban meg kell hirdetni, utána ugyanott az eredményt ki kell hirdetni, emlékeztetőket kell készíteni.
Nem utolsósorban a híres-nevezetes botránynak végképp semmi köze nem volt a privatizációs törvényhez, hiszen ami hiba ott megtörtént, az a kormány hatáskörében elkövetett hiba volt. Nem szerencsés ezenkívül azt a tévhitet erősíteni, amely azt mondja, hogy mindent a jog és lehetőleg a törvény eszközeivel kell megoldani. Azt hiszem, olyan törvényt nem lehet sem itt, sem másutt elfogadni, amely minden visszaélési lehetőséget kizár, amely minden esetlegesen felmerülő problémára megoldást ad.
Hogy újra visszautaljak a Bauer képviselőtársam által beadott önálló képviselői indítványra, például annak az az eleme, hogy menet közben a pályázati feltételeket nem szabad módosítani, az evidencia kérdéskörébe tartozik. Nem hiszem, hogy ezt törvényben kell megoldani.
(Az elnöki széket dr. Gál Zoltán, az Országgyűlés elnöke foglalja el.)
A privatizációs törvény azon módosítása tehát inkább azt a célt szolgálta, hogy néhány vélt vagy valós problémát megerősítsünk, és ilyen értelemben semmi köze nem volt a Szokai-Tocsik-botrányhoz.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir