DR. BALSAI ISTVÁN

Full text search

DR. BALSAI ISTVÁN
DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): El lehetne fogadni miniszter úr válaszát, ha egészen pontosan a helyzettel adekvát lenne, de sajnos a helyzet nem teljesen ez. Mint említettem, ebben az intézményben még másik két gondozóintézet sorsa bizonytalan: a tüdőgondozón kívül a bőr- és nemibeteg-gondozó sorsa bizonytalan, és természetesen ugyanilyen bizonytalan az ideggondozó sorsa. Mind a három a Szent János Kórház intézményeként működik, és mind a háromnak a sorsát illetően kezemben tartok és felmutatok egy olyan előterjesztést, amelyet a Budapest II. kerületi önkormányzat képviselőtestülete akként szeretne megoldani, hogy átveszi a Szent János Kórháztól a funkciót, és természetesen ezeknek az üzemeltetésével járó terheket és esetleges előnyöket.
Tehát a miniszter urat, azt hiszem, rosszul tájékoztatták, ami a kérdés napirenden nem létét illeti, hiszen a holnapi vagy holnaputáni II. kerületi önkormányzati ülésen ezt a kérdést vizsgálni fogják, és esetleg döntenek. Azt hiszem, miniszter úr munkatársai nem minden szempontból derítették föl, és az ön válaszát előkészítők nem pontosan ismerik a helyzetet.
Úgyhogy azt tanácsolnám tisztelt képviselőtársaimnak, hogy bármilyen tetszetős is volt az az érvelése miniszter úrnak, hogy elhárult a veszély, amiatt, hogy ez nem így van, ne fogadják el, ne teremtsenek olyan helyzetet, hogy a miniszteri ígéret ellenére maholnap - még egyszer mondom - három egészségügyi intézmény, százezer ellátásra szoruló sorsa - és ilyen értelemben állami kötelezettségként jelentkező gondozói hálózat csökkentése, és valamilyen, nagyon rossz értelemben vett összevonásra kerülése - folytán ez a válasz súlytalanná váljon. Én nemmel szavazok. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir