DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ

Full text search

DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ
DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az 1997. június 1-jével életbe lépett hivatalos menetrend tanúsága szerint már nem közlekedik vonat a Pécsvárad-Palotabozsok szakaszon, helyette pótlóbuszokon szállítják a falvak utasait. Az érintett községek: Pécsvárad, Nagypall, Lovászhetény, Szebény, Erdősmecske, Feked, Somberek, Véménd, Palotabozsok lakói tudják és tudomásul veszik, hogy a Pécsvárad-Palotabozsok vasútvonal felújításra, korszerűsítésre szorul.
Azt is tudják azonban, hogy egyelőre teljesen bizonytalan, hogy a beígért felújítás megtörténik-e és mikor. Az ott élők tudomása szerint a pálya felújítása akkora összegbe kerülne, amire most nincs pénz. Amennyiben ez az állapot nemcsak átmeneti, rövid ideig tart, az egyébként is rossz tömegközlekedéssel sújtott körzet további leszakadását jelentené az elvárható életszínvonaltól, életformától, kizáródást az ország vérkeringéséből.
Felmerülhet a kérdés, hogy egy Baranya megyei problémát miért egy Győr-Moson-Sopron megyei képviselő tesz fel, vezet fel a parlamentben. A válasz nagyon egyszerű: levelet kaptam az érintett térség lakóitól.
Ezért kérdezem tisztelt államtitkár urat, van-e garancia arra, hogy belátható határidőn belül felújítják a kérdéses vasútvonalat, avagy az igazi szándék a vasúti közlekedés végleges megszüntetése az említett pályaszakaszon.
Várom szíves válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir