KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Válaszomat ugyanazzal kezdem, amivel a mai napon folyamán már az azonnali kérdések időszakában kezdtem: sajnos, amikor felsoroljuk azokat a mellékvonalakat, szárnyvonalakat, amelyeknek területén különböző szakaszokon sebességkorlátozást kellett és kell a Magyar Államvasutaknak végrehajtani, akkor erre bizony nem lenne elegendő két- vagy háromperces válaszadási idő sem. Ennek az az oka, mint említettük, hogy a Magyar Államvasutak adóssága '94-ben egy úgynevezett belső eladósodás, tehát az elmaradt felújítások, karbantartások miatt, mintegy 440 milliárd forintra rúg. Ezért szinte összegre is hasonló az a probléma, amit a képviselő úr felvet, azzal, amit Varga képviselő úr néhány perce megkérdezett.
Csak azt tudom mondani, hogy a Magyar Államvasutaknak és a közlekedési kormányzatnak nem áll szándékában azoknak a mellékvonalaknak a felszámolása, amelyek gazdaságosan, jól illeszkednek a terület működésébe. A Pécs-Bátaszék és ezen belül Pécsvárad-Bátaszék közötti vonal a teherfuvarozás szempontjából ma is fontos feladatot lát el, ugyanakkor a személyszállítás vonatkozásában a sebességkorlátozás ma már ellehetetlenítette a forgalmat, ezért az érintett önkormányzatokkal egyetértésben kerül sor a menetrendben nem közútra terelésre, hanem időszakosan vonatpótló autóbuszok vasúti díjszabással történő beállítására.
Nekünk az az álláspontunk, hogy amennyiben a kormányzat a következő ülésen az általunk az EIB-vel kitárgyalt hitelkonstrukciót és hitelcsomagot elfogadja (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), úgy a közeljövőben látunk reményt arra, hogy a mellékvonalak egy jelentős része is felújításra kerüljön.
Köszönöm szépen. Elnézést az idő túllépéséért.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir