DR. TOKAJI FERENC

Full text search

DR. TOKAJI FERENC
DR. TOKAJI FERENC (MSZP): Alelnök Asszony! Miniszter Úr! Tisztelt Ház! A "last minute"-utak - út az utolsó pillanatban - közismert fogalom az utazás nemzetközi gyakorlatában. Lényege, hogy az utazási iroda meghirdetett útjai, amennyiben nem kelnek el, az utolsó pillanatokban vagy napokban jóval kedvezőbb áron, néha szigorúbb feltételek mellett kerülnek meghirdetésre, jellemzője az, hogy korlátozott számú igénybevétellel, valamint utolsó pillanatokban történő úgynevezett beugrási lehetőséggel.
Külföldön ezekre az ajánlatokra egy egész sor vevőkör alakult ki, főleg azokból, akik kevés pénzért tudják csak az utazási ajánlatokat igénybe venni, illetve elegendő szabad idővel bírnak, és kivárják a kedvező alkalmat. A "last minute"-utak Magyarországon is ismertté váltak, sőt egyre közkedveltebbé az utasok és az utaztatók körében, mind több utazási iroda kezdett erre szakosodni. Sajnos visszaélni is, hisz egy kezdeti fellendülést követően számos utazási iroda megtéveszti a fogyasztóit. Kezdetben a "last minute" úgy működött, mint külföldön. Később azonban gyakorlattá vált, hogy ezeket az utakat már hónapokkal előre meghirdették. Ez többszörösen tisztességtelen piaci magatartás, mert véleményem szerint alaposan megtéveszti az utasokat, ahelyett, hogy valódi kedvezményt adna. Például olyan gyakorlat alakult ki, hogy a magasan megállapított árból - amiről mindenki tudja, hogy irreális - egészen kedvező árat hoznak ki "last minute"-re hivatkozással; és lehetne folytatni, de idő híján nem teszem.
Tehát lényeg az, hogy nem egészen korrekt a verseny, ezzel a Magyar Utazási Irodák Szövetsége is foglalkozott. Félő, hogy még nagyobbak lesznek a visszaélések. Ezért kérdezem, hogy mikor lesz a nyugat-európaihoz hasonló szabályozás ebben az ügyben, hogy ne lehessen hónapokkal előre hirdetni a "last minute"-utat.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir