AKAR LÁSZLÓ

Full text search

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Természetesen abban maradéktalanul egyetértünk, hogy valóban súlyos örökség a múltból a panellakások problémája, és ez komoly gondot jelent az ott lakó emberek számára. Nyilván abban is egyetértünk, hogy különösen az energiaracionalizálást, -megtakarítást szolgáló felújításokat állami eszközökkel, hitellehetőségekkel is támogatni kell. Pontosan ezért született ezzel kapcsolatosan kormánydöntés, és jutott el a dolog ezekben a napokban ahhoz a ponthoz, hogy most már valóban, a lebonyolító kereskedelmi bankoknál is hozzáférhetővé válik - részben már vált, részben napokon belül válik hozzáférhetővé - ez a bizonyos hitel. Szeretném itt is elmondani, hogy amelyek szerződtek erre, azok a Unicbank, a Magyar Hitelbank, a Konzumbank, a Rákóczi Bank, a Postabank és a Takarékbank. Tehát az állampolgárok ezen bankok fiókjaiban vagy most, vagy néhány napon belül elkezdhetik a konkrét hitelkérelem előkészítését, illetve benyújtását, és fölvehetik ezt.
Azt gondolom, némi félreértés keletkezett a tekintetben, hogyan is van a német hitel eme egész konstrukció mögött. Természetesen nem arról van szó, hogy másfél évvel ezelőtt fölvettük a hitelt és azóta parkolt volna. Eléggé elhúzódtak a hitellel kapcsolatos tárgyalások; szeretném hozzátenni, hogy pénzügyi értelemben ezek persze előnyösen változtak, mivel a kamatfeltételeken sikerült módosítani. A dolog lényege, hogy amikor már létrejött a német hitelre vonatkozó hitelszerződés maga, ahhoz képest már viszonylag hamar létrejöttek ezek a feltételek, tehát létrejöttek a szerződések a lebonyolító kereskedelmi bankokkal, és megindul az egész konstrukció.
Abban önnek természetesen igaza van, hogy nagyon szerencsétlen és nem jó, hogy ennyi ideig elhúzódott a dolog (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), innentől kezdve azonban most már előre kell nézni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir