HORN GYULA

Full text search

HORN GYULA
HORN GYULA miniszterelnök: És azért hoztuk azt a döntést, hogy a delegáció vezetője a kormánykabinettel folyamatosan konzultál a menet közben felmerülő kérdésekről, ha bármiféle döntést kell hozni, anélkül, míg meghallgatnánk először a másik felet... - akkor a kormány majd tájékoztatja az Országgyűlés környezetvédelmi bizottságát. Tessék nekem megmondani, milyen mulasztást követtünk el akkor! (Dr. Szabad György: Megmondjuk!) Semmilyet! Ebben állapodtunk meg a hatpártin, ehhez tartja magát a kormány. (Zaj. - Közbeszólások az ellenzéki padsorokból.) És a felhatalmazás pontosan abból indul ki, amiről a tárgyalódelegáció tárgyal, hogy igen, a hágai ítéletet az ország érdekeivel összhangban hogyan lehet megvalósítani. (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból.) És ezt nem lehet amatőrökre, dilettánsokra bízni. (Derültség és taps az MSZP padsoraiban. - Dr. Kutrucz Katalin: Hát ez az!)
Nagyon szeretném, ha minden frakcióban, kivétel nélkül minden frakcióban azok foglalkoznának ezzel az üggyel, akik ehhez értenek. És majd azután, amikor kialakul, hogy milyen megoldás lehet - hiszen ez a szakasz zajlik, a felmérő szakasz, újból és újból el kell talán mindent kétszer-háromszor is mondani -, amikor az asztalra kerül minden javaslat, minden lehetőség meglesz arra, hogy parlamenti képviselők, szakemberek, a Magyar Tudományos Akadémia mérlegeljék, elemezzék és állást foglaljanak. Akkor miért mondanak ilyeneket, hogy összevisszaság van és felelőtlenség? (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból. - Zaj.) Az önök magatartását, jó néhányuk magatartását a felelőtlenség jellemzi - sajnálom; nem mindenkiét, hozzá szeretném tenni.
Meg kell mondanom, hogy például a Kisgazdapárt képviselője a környezetvédelmi bizottságban nagyon is reálisan fogalmazza meg az álláspontját, valószínűleg a saját véleményét mondja. (Puch László: Elfelejtették, hogy ellenzék... - Derültség és taps az MSZP padsoraiban.) Megoldást akar. Nem akarom az illetőt kompromittálni. (Dr. Torgyán József: Minket többet ne dicsérjen!) Akadnak kivételek... (Zaj. - Közbeszólások mindkét oldalról.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir