KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! (Derültség.) Egészen bizonyos vagyok benne, hogy amikor a kormány Nemcsók János... Ezek szerint valakit uraztam asszony helyett... (Közbeszólások: Fordítva!) Bocsánatot kérek, elnézést, elnök úr.
Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Meggyőződésem, hogy amikor a kormány Nemcsók János államtitkár urat bízta meg Bős-Nagymaros ügyében a magyar tárgyalódelegáció és a magyar tárgyalások irányításával, akkor ezt azzal a hármas céllal tette, hogy egyúttal a szakmai és politikai előkészítést, egyeztetést végezze el, valamint a tárgyalások előkészítését és a tárgyalások vezetését.
Az államtitkár úr többször kifejtette, hogy a magyar álláspont kialakításakor fel kívánja használni a magyar tudományos testületek, az ágazati - környezetvédelmi, vízgazdálkodási, árvízvédelmi, energetikai, hajózási, hogy csak a legfontosabbakat említsem - szakemberek és az egyes állami, önkormányzati és civil szervezetek javaslatait, szakmai felvetéseit. A tárgyalások előkészítésére az államtitkár úr irányítása alatt a Miniszterelnöki Hivatalban létrejött a dunai ügyekkel foglalkozó iroda, amely már eddig is a vizsgálata alá vonta a különböző javaslatokat. Szeretném megemlíteni, hogy például a sokat emlegetett mederfeltöltés civil javaslatra került megvizsgálás alá, a sarkantyúzás pedig nemzetközi, tulajdonképpen holland vízügyi szakértők, szakemberek javaslatára került be a kormányzati anyagba.
Úgy gondolom, hogy a kormány is és mindannyian itt a parlamentben úgy tekintjük, hogy a Duna közös ügyünk, ezért a kormány örömmel fogad minden ésszerű javaslatot. Így természetesen meg fogjuk vizsgálni azt a javaslatot, amelyet ön, képviselő asszony, a parlamentnek benyújtott, és biztosíthatom, hogy a továbbiakban is arra fogunk törekedni, hogy a javaslat szakmai és politikai megítélését különválasszuk. Mi - különösen a szaktárcák - eddig is ezen az úton jártunk, igyekeztünk a szakmai hátteret biztosítani a tárgyalást vezetők számára.
Végül az eljárási javaslatra szeretném mondani: a parlamenthez nyújtotta be a képviselő asszony az eljárási javaslatát; a kormány eddig is a parlament döntéseinek megfelelően tárgyalt, és ezután is a parlament mérlegelése után, a parlament által adott jogosítványok szerint fog tárgyalni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir