SÁNDORFFY OTTÓ

Full text search

SÁNDORFFY OTTÓ
SÁNDORFFY OTTÓ (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. A 30. §-hoz szeretnék hozzászólni, az 1., 7., 11., 12. pontokkal és a Pázmány Péter Egyetemmel kapcsolatban. Először is arról szeretnék szólni, hogy az egyházak a visszakapott ingatlanokat nagyon rossz állapotban kapták vissza. Egyébként is műemlék jellegűek ezek az épületek. A szociális intézmények jelen pillanatban nem tudják ellátni a feladatukat. Ha a törvényt nem módosítjuk, akkor az egyházi iskolák egyszerűen nem tudnak működni a szociális intézményeik végett. Ezekre tehát türelmi időt kérnék, mert a végrehajtásuk - míg az iskolák helyrehozzák - pénzbe és időbe telik.
A másik két javaslat - az egyházak szociális és közfeladat-ellátása, a 30. § 12. pontja - azért került beadásra, mert a 11. és a 12. pont ellentétes az Apostoli Szentszékkel kötött megállapodással.
A negyedik és legfontosabb gond a Pázmány Péter tudományegyetem gondja. Óriási gondot jelent, mert 550 millió forintot igényelt a Pázmány Egyetem, és az utolsó év lenne az, amikor az egyetemet be lehetne fejezni. Jelen pillanatban csak sora van a tervezetben, pénz egy fillér sincs a sorban. Úgyhogy arra kérném a tisztelt Házat, hogy a Pázmány Péter Egyetem javára az 550 milliót szavazza meg, tudniillik nagyon rossz üzenete van annak, hogy ha most egy félig kész egyetemet a választás időszakában leállítunk. Meg fogják kérdezni jobbról és balról is, hogy miért. Tendencia-e, vagy nem figyeltünk oda, vagy mi történt? Azt hiszem, hogy jó lenne, ha meg lehetne állapodni. Jó célra kérem a pénzt, nem rossz célra. És egyáltalán nem hitéleti tevékenységhez kapcsolódik ez a téma. A hitéleti tevékenység Budapesten folytatódik a piliscsabai Pázmány Péter Egyetem egy orosz laktanyából átalakított egyetem, amelynek ebben a pillanatban 5000 hallgatója van. Még egy év kellene, és akkor az öt év megfelelő helyiségei elkészülnek.
Köszönöm. Talán ennyi, és kérném a Ház szíves támogatását. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir