DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A napirend előtti felszólalásomnak akár azt a címet is adhattam volna, hogy "APEH-offenzívától a demokrácia elleni általános offenzíváig". Ugyanis ma 2000 kisvállalkozó és hozzávetőlegesen 500 valamivel nagyobb vállalkozó társadalombiztosítással kapcsolatos helyzetét, a befizetéseket és a befizetések elmaradását kezdik vizsgálni.
Természetesen a Független Kisgazdapárt nem általában az ellenőrzés ellen... (Közbeszólások: Á, dehogy!) emeli fel a szavát, hanem az ellenőrzéssel való visszaélés és a megfélemlítés ellen emeljük fel a szavunkat. Hiszen ebben az évben a demokráciával való visszaélés a Független Kisgazdapárt megítélése szerint akkor kezdődött, amikor a gazdademonstrációra nem figyelt fel kellő tisztelettel a kormányzat, és a gazdademonstráció ellen lépett fel. De nyáron folytatódott a kisemberek elleni zaklatáshadjárat akkor, amikor 73 ezer kényszervállalkozót számoltattak el a személyes kiadásaikról, novemberben pedig 40 ezer családot kívánnak majd oly módon zaklatni, hogy megjelennek az APEH és a tb ellenőrei, hogy feldúlják a családok nyugalmát... (Zaj. - Közbeszólások: Jaj! Ugyan!), és megszégyenítsék a szülőket a gyermekeik előtt, hogy azt vizsgálják, vajon a családi pótlékot a családra fordították-e avagy sem.
A cél egyértelműen annak a kimutatása, hogy még ez a csekélyke családi pótlék sem jár a családoknak, nyilvánvaló tehát, hogy itt a társadalom és a demokrácia elleni újabb támadásról van szó. Miközben a feketegazdaság virágzik, a kisembereken kívánják mindazt behajtani, amit a feketegazdasággal szemben elnéznek, eltűrnek.
De a demokrácia sérelme nem áll meg, igen tisztelt képviselőtársaim, a mezőgazdasági őstermelőknél, nem áll meg a kényszervállalkozók és a családosok családi pótlékkal kapcsolatos szorongattatásánál, hanem november 3-án már nyílt, brutális erőszak alkalmazásától sem riadtak vissza. Hiszen az SZDSZ miniszterelnök-jelöltjének parancsára már nemcsak a magyar embereket, a földért aggódókat bilincselték meg és... (Közbeszólások: Jaj!) vonszolták el, gumibotozták meg, hanem a magyar nemzeti zászló, nemzetünk szent megjelenítője ellen is felléptek, mert hiszen akinél piros-fehér-zöld zászlót láttak, ott dühödt támadást indítottak a piros-fehér-zöld zászló ellen. (Zaj, felzúdulás a kormánypártok soraiban.)
Kérem, hogy ez mennyire így van - az SZDSZ miniszterelnök-jelöltjének ma reggeli tévébeli állításával szemben -: nemcsak Pongrátz Gergellyel, a nemzeti hőssel szemben jártak el brutálisan a nemzeti zászló jelenléte miatt, hanem a földért aggódó és korábban e Házban ülősztrájkot folytató Izsó Mihály képviselőtársunkkal szemben is. (Zaj. - Közbeszólás: És hol van? Hol folytatja az ülősztrájkot?) Tehát most már több tényt tudunk bizonyítékként felhozni azzal kapcsolatban, hogy a szent magyar zászló eltávolítására szólítottak fel, és amikor a magyar zászlót eltávolítani nem voltak hajlandók, akkor alkalmaztak brutális erőszakot, akkor léptek fel most már nemcsak a demonstrálók ellen, hanem a demonstrálók eszmeiségét kifejező nemzeti zászlók ellen is. (Zaj.)
(15.10)
Az év elejei gazdatüntetés miniszterelnöki lekezelésétől eljutottak tehát a földért felvonulók fizikai bántalmazásáig, ahol a magyar zászlóktól féltek a legjobban, ugyanúgy, mint korábban, Grósz Károly idején, amikor sem a magyar zászlónak, sem a magyarnak a magyar földön megállása nem lehetett.
Köszönöm a megtisztelő türelmüket. (Taps az Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir