DR. KÓNYA IMRE

Full text search

DR. KÓNYA IMRE
DR. KÓNYA IMRE (MDNP): Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Mint ismeretes, az 1997. november 3-ára Budapestre bejelentett politikai demonstrációt a rendőrség betiltotta, majd amikor a kérelmezők a bírósághoz fordultak a határozat felülvizsgálata iránt, ezt a kérelmet a bíróság elutasította. Ennek ellenére november 3-án olyan rendezvényeket tartottak Budapesten, amelyek kapcsolatba hozhatók ezzel a bejelentéssel. Ezeknél a rendezvényeknél a rendőrség fellépett a tüntetőkkel szemben, és itt az Országház előtt feloszlatták a rendezvényt.
Az eseményekkel kapcsolatban a Magyar Demokrata Néppárt parlamenti vizsgálóbizottság kirendelését tartotta indokoltnak és ezt kezdeményezte. A kezdeményezéshez a szükséges számú aláírást beszereztük, ami azt jelenti, hogy a parlament fel fogja állítani ezt a vizsgálóbizottságot. Most sürgősséget kérünk a tisztelt Háztól, a sürgősséget pedig a következőkkel szeretnénk indokolni:
Az események a közvéleményben élénk visszhangot keltettek. Ezen nem lehet csodálkozni, hiszen Magyarországon a rendszerváltozás jószerével egy pofon elcsattanása nélkül zajlott. A legutolsó olyan politikai demonstráció, amely ellen a rendőrség fellépett, 1988. november 15-én volt. Ugyanakkor különböző interpretációk jelentek meg egyes nem jelentéktelen részletekkel kapcsolatban. Úgy véljük, hogy mindenképpen indokolt, hogy a politikai indulatok köréből kiemeljük ezt az ügyet, és egy hatpárti vizsgálóbizottság vizsgálja ki annak minden részletét, nem lemondva arról sem, hogy tanulságokat vonjunk le a jövőre nézve, hogy hasonló ügyekre lehetőleg ne kerüljön sor. Ezért kérem szíves támogatásukat a sürgősséghez.
Köszönöm szépen. (Taps az MDNP soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir