DR. FODOR ISTVÁN

Full text search

DR. FODOR ISTVÁN
DR. FODOR ISTVÁN honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Én úgy gondolom, hogy a Magyar Honvédség morális állapota nem szakítható ki a magyar társadalom morális állapotából, ilyen szempontból a Magyar Honvédség morális állapota nem jobb és nem rosszabb, mint a magyar társadalom.
Az, amit ön mond, a sorkatonák bántalmazása, ma már korántsem annak az eredménye, hogy a kiképzés során a tisztek, az elöljárók lennének gorombák a sorkatonákkal, hanem a sorkatonák bántalmazása sajnos egymás zrikálására, vagy nem akarok ennél közismertebb, de talán ide nem illő kifejezést használni, ezekre vezethető vissza. Azt is el kell mondanom, hogy egy nemrégen éppen Magyarországon rendezett tudományos konferencia tapasztalatai szerint nem biztos, hogy jó, ha e tekintetben a NATO szokásait, hagyományait követjük. Külföldön, a NATO-országokban is, pontosan ugyanezekkel a problémákkal ilyen mértékben szembe kell nézni.
Annyit azért elmondok, hogy természetesen megpróbálunk tenni valamit ennek érdekében. Hadd mondjam el, hogy most a 9 hónapos sorkatonai szolgálat bevezetésével megszerveződnek a kiképzőközpontok, és ezekben a kiképzőközpontokban azok az alegységparancsnokok, rajparancsnokok, akik a fiatalok kiképzéséért felelősek, akik az újoncokkal, sorkatonákkal együtt töltik az éjjeleiket, a nappalaikat, zömében felsőfokú, egyetemi, főiskolai végzettségű fiatalok, sorkatonák, akik egy 3 vagy 6 hónapos előképzésben részesülnek, és szakmailag a katonai követelmények szempontjából, és ilyen szempontból is alkalmasak lehetnek arra, hogy befolyásolják a fiatalok viselkedését, magatartását.
Ami a tábori lelkészi szolgálatok szerepét illeti (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), erről majd az 1 percben kívánok szólni.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir