DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Franz Josef Strauss, a bajor szociális jóléti állam megteremtője mondta, hogy "a demokráciában a kormánynak jó fogakkal kell rendelkeznie, hogy oda tudjon harapni, ha szükséges". (Derültség. - Zaj.) A mi demokráciánkban a kormány nem követi a jó tanácsot, sőt óriási eredményeket értünk el a bűnözés minden műfajában annak büntetlenül hagyása területén.
A bűnözés ma az ország legsikeresebb tömegmozgalma. Ugyanis a legkifizetődőbb büntetlenül bűnözni. Tavaly már csak minden hetedik bűnelkövetőt ítéltek el, azt is olyan enyhe ítéletekkel, hogy így megvan a kellő biztatás a jövőre nézve újabb bűncselekmények elkövetésére. Hazánk ma Közép-Európa Libanonja: tolvajok, rablók, betörők, garázdák, robbantók stb., vagyis a bűnözők eldorádója. (Derültség.) Miközben a szervezett bűnözés perifériáin az elkövetők olykor lebuknak, a jéghegy csúcsán irányítók hatalmas jövedelmeket zsebelnek be, amit büntetlenül megúsznak. (Általános zaj.) A kormány kiszolgáltatta magát a bankoligarchiának, a Nyugat könyörtelen üzletpolitikájának. Nem véletlen, hogy a külkereskedelem lehetőségeit ragadta meg először az alvilág, amelyből eredően mértéktelenül és ellenőrizhetetlenül jött be az országba az olaj, cukor, fegyver, majd illegálisan a kábítószer, robbanószerkezetek és minden, amiben üzletet látnak a nagytőke képviselői. (Zaj. - Közbeszólás: Miből van a Mercid?)
Ki tudja Magyarországon, hogy melyik volt az a négy nagybank, amely hitelt folyósított 1995-ben magáncégeknek az ország gabonatermésének nyomott áron való felvásárlásához, miközben a chicagói tőzsdén az árak emelkedtek, és Európa gabonaraktárai kiürülőben voltak? (Közbeszólás: Takarékos képviselő Mercivel!) Vajon kik nyertek milliárdokat a kisvállalkozók és gazdálkodók munkájából? Kik szervezték meg a burgonya árának két évvel ezelőtti árrobbanását és hogyan? Vajon kik nyerészkedtek az exporttámogatás felvételével úgy, hogy a határon oda-vissza megjáratták a mezőgazdasági termékeket, miközben az ellenőrzés természetesen elmaradt?
Nincs tudomásunk arról, hogy ezekben az ügyekben büntetőeljárás indult volna bárki ellen is. Úgy tűnik, továbbra is nyerők a bankárok, a zavarosban halászó külkereskedők, az olajmágnások, a burgonya- és búzamanipulátorok. Egyre virágzik a szervezett bűnözés, miközben néhány megvásárolt vámos és rendőr segédkezik az alvilágnak, ha kell, útlevéllel, forgalmi engedéllyel, fiktív számlák és információk kiadásával.
(15.40)
A lyukas törvénykezési hálóra egyre nagyobb réseket vág az alvilág. Minden tisztességes, az ország sorsáért aggódó magyar állampolgár - vallástól és pártállástól függetlenül - arra vár, mikor veszi már észre a kormányzat, hogy sürgősen vissza kellene szorítani az alvilág előretörését.
Kérdezem államtitkár úrtól: véleménye szerint hatalmi ág az alvilág? Miért nem tudják megállítani az alvilág előretörését?
Várom államtitkár úr válaszát. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir