DR. GOMBOS ANDRÁS

Full text search

DR. GOMBOS ANDRÁS
DR. GOMBOS ANDRÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Gyimóthy képviselő úr felszólalásával kapcsolatban szeretnék néhány dolgot elmondani. Az egyik az, hogy a minőség-ellenőrzési rendszert, állami hatósági ellenőrzési rendszert természetesen mi nem kívánjuk megszüntetni, tehát mint minősítő rendszerre a vágóhidakra gondoltunk, és a különböző növényminősítő rendszerekre gondoltunk, ami - úgy gondolom - mindenféleképen segítené a piacon maradást és a piacra jutást és a megfelelő minőségű termék előállítását. Ez az egyik dolog.
A másik, amit az agrárkamaráról elmondott a képviselő úr: úgy gondolom, feltételezem, hogy megszavazta annak idején ezt a törvényt, és ebben a törvényben egyértelműen benne van az, hogy a kamara érdekképviseletet nem végezhet - azt hiszem, a 23. § foglalkozik ezzel a kérdéssel -, és az érdekképviseletek természetesen nem jelenhetnek meg mint érdekképviseletek és mint tagok a kamarában. A tagok mint magánszemélyek természetesen lehetnek mindkettőben, de a kettő nem keverendő össze semmiképpen.
A következő megjegyzésem: termelésszervező tevékenysége a kamarának nincs, hanem piacszervezést, információáramlást kell hogy végezzen, és a termelésszervezés nem a kamara feladata. Úgy gondolom, hogy a gazdajegyzők nagyon komoly tevékenységet végeznek, de a gazdajegyzők nem a kamarának a tevékenységét végzik el teljes egészében, hanem egy nagyon pici kis szűk területét végzik annak a tevékenységnek, amit a kamarának kell, és remélem, hogy a jövőben fog is végezni és kellene végezni; a kamara tevékenységét sokkal sokrétűbbnek kellene látnunk a mindennapokban. Ebben egyetértek képviselőtársammal. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir