ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 5. és 12. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 295 igen szavazattal, 6 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító indítványokról szavazunk, amelyekről a Házszabály alapján még lehet.
Az ajánlás 1. pontjában Demeter Ervin a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 1. § (1) bekezdésének módosítását javasolja, amely meghatározza az önkormányzatok címzett támogatási igénylésének szabályait. A javaslat elfogadása magában foglalja az ajánlás 2. és 3. pontjaiban szereplő indítványokat.
Először tehát az 1. pontról határozunk, amelyet a bizottságok nem támogatnak. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 93 igen szavazattal, 212 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Most Veér Miklós javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 2. pontja szerint, amelyet a bizottságok ugyancsak nem támogatnak. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 92 igen szavazattal, 204 ellenszavazattal, 9 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most Szentkuti Károly és képviselőtársai javaslatáról határozunk a 3. pont szerint. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 135 igen szavazattal, 163 ellenszavazattal, 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 4. pontban Demeter Ervin a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 1. § (4) bekezdésének kiegészítését javasolja. Indítványa szerint az önkormányzat címzett támogatási igényének összegét a Belügyminisztérium és a szakminisztérium kezdeményezésére módosíthatja. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 100 igen szavazattal, 206 ellenszavazattal, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 13. pontban Demeter Ervin a törvényjavaslat 21. § (1) bekezdésében a hatályba léptető rendelkezések köréből elhagyni javasolja a törvény 6. §-ára utaló szövegrészt. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 76 igen szavazattal, 232 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 16. pontban Pozsgai Balázs és képviselőtársai a törvényjavaslat 21. § (2) bekezdésének kiegészítésével azt kezdeményezik, hogy a törvényjavaslat 14. §-ának rendelkezéseit csak 1998-tól kell alkalmazni. A javaslatot a bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 40 igen szavazattal, 249 ellenszavazattal, 21 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 3. pontjában a környezetvédelmi bizottság a törvényjavaslat mellékletében a törvény 4. számú mellékletének módosítását kezdeményezi. A javaslat együttes feltételeként határozza meg a hulladékgazdálkodás támogatásának feltételeit. Az Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 86 igen szavazattal, 221 ellenszavazattal, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről szavazni kellett volna, de nem szavaztunk. (Nincs jelentkező.) Mivel ilyen nincs, tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.
Tisztelt Országgyűlés! Most pedig - Kuncze Gábor belügyminiszter úr javaslatára - soron következik az úgynevezett taposóaknák betiltására vonatkozó javaslat. Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy az aláíró országok belügyminisztereinek nem kell részt venni a taposóaknák felszedésében. (Derültség.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir