DR. KRISTÓF ISTVÁN

Full text search

DR. KRISTÓF ISTVÁN
DR. KRISTÓF ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony, a védelmet. Nagyon megértem ellenzéki képviselőtársaimat, hogy mindent elkövetnek annak érdekében, hogy ez a számukra kényes ügy minél szűkebb nyilvánosság előtt kerüljön tárgyalásra.
Két észrevételt szeretnék tenni az eddig elhangzottakra. Deutsch Tamás képviselő úr hozzászólásában A tanú című remekművet hozta fel mint hivatkozási alapot. Elismerem azt, hogy A tanú egy kiváló korrajz, hiteles dokumentum, és így hivatkozási alap is lehet, azonban nem árt, ha adott esetben a konkrét üggyel van összefüggése. Érdekes módon - mégis majdnem hasonlóan gondolkodunk - nekem is a jelen ügy kapcsán A tanú, illetve A megint tanú, tehát a folytatás villant eszembe, mégpedig ennek a műnek - amely szintén hiteles korrajz - az az epizódja, amikor Pelikán József gátőr házába kilátogat a lánya, a veje és a két unokája. A két unoka fiatal demokratás lendületükkel, vidámságukkal és csibészségükkel életet visznek a gátőrházba, viszont este, amikor Pelikán József bemegy a házba, széjjelnéz, és kiderül, hogy a fiúk lelopták a fáról a narancsot. (Derültség.)
Dávid Ibolya hozzászólására való reagálásra kevés lenne egy vagy akár két óra is. Annyit szeretnék megemlíteni, hogy azért az nagy teljesítmény - és ebben nyilván az ön által említett nyolcéves rutin benne van -, hogy 25-30 percet adott témáról úgy beszéljen egy szónok, hogy az adott témával köszönő viszonyban sem legyen az általa elmondott dolog. Amit ön elmondott, képviselő asszony - ha lehetőség szerint lesz módon majd kifejteni az álláspontomat -, azt tételesen fogom majd cáfolni. Ennek ellenére rögzíteném, hogy nem árt, ha a felszólalásban elmondottak és a konkrét tények között valamiféle összefüggés van.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir