KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Nagyon örülök a kérdésének, mert azt gondolom, hogy Budapest és az egész agglomeráció, vonzáskörzet közlekedéséről többféle megvilágításban és több dimenzióban is érdemes beszélni. Magam is nemrégiben, amikor az elővárosi forgalom fejlesztéséről, a vasút elképzeléseiről beszéltem, említettem, hogy ez is összekapcsolható, és mi valóban össze is kapcsoljuk egy komplex közlekedéspolitikai gondolkodással. Tehát amikor például autópályát fejlesztünk, ugyanezeken, éppen az autópályadíjban érintett területeken, a munkába járást vagy a közlekedést könnyítendő - az elővárosi vasúti forgalmat is kívánjuk fejleszteni, javítani, így biztosítva alternatív szolgáltatást és választható útvonalat, választható közlekedési eszközt a Budapest agglomerációjában élőknek.
Ugyanúgy a környéken ez azt jelenti, hogy például az elővárosi forgalom - amelyben Budapest környékéről 11 vonal érintett, és ebből 3 Dél-Buda környékét is érinti - a MÁV tervezésében és fejlesztési elképzelésében kiemelt szerepet kap. Amennyiben valóban a kormány döntésének megfelelően sikeresen lebonyolíthatjuk az EIB-vel történő hitelfelvételi tárgyalásokat, úgy körülbelül százmillió ECU értékű pályarehabilitációs munkát tudunk elvégezni, amelynek döntő többsége éppen a Budapestet az agglomerációval összekötő szakaszra esik, így a Budapest Déli pályaudvar-Pusztaszabolcs, illetve Déli pályaudvar-Székesfehérvár, valamint Bicske irányokban a villamosított vonalak felújítása.
A járműállomány is valóban alkalmatlan jelenleg vagy nehezen alkalmazható az elővárosi közlekedés javítására, ezért a kormány döntésének megfelelően 40 millió ECU vonatkozásában folyik (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) tárgyalás az EBRD-vel. Ennek következtében 1998 végéig 10 vasúti vonalat kívánunk beállítani, amelyben a Kelenföld-Tárnok vonal, illetve az Érd-Tárnok vonal is szerepelhet.
Köszönöm kérdését. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir