ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Export-Import Bank Részvénytársaságról és a Magyar Exporthitel Biztosító Részvénytársaságról szóló 1994. évi XLII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása.
Az előterjesztést T/4755. számon, az egységes javaslatot pedig T/4755/29. számon kapták kézhez képviselőtársaim. A Házszabály 107. §-a (1) bekezdése alapján az előterjesztő módosító javaslatot nyújtott be, és erről az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/4755/31. számon.
A bizottság nem kívánja ajánlását indokolni, ezért megkérdezem képviselőtársaimat, kíván-e valaki szólni. (Dr. Schamschula György jelzi, hogy a gépe nem működik.) Nem kíván Schamschula Györgyön kívül, aki viszont... (Dr. Schamschula György: Kértem, hogy a gépemet kapcsolják be.) csak a gépét ellenőrizte. Meg kell állapítanom, képviselő úr, hogy a gépe működik. (Derültség.)
Tisztelt Országgyűlés! A záróvitát lezárom. Akar László államtitkár úr sem kíván nyilatkozni. (Akar László: Nem.) Most tehát, tisztelt Országgyűlés, a módosító javaslatról történő határozathozatal következik.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az előterjesztő módosító javaslatát a T/4755/31. számú ajánlás 1. pontja szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 308 igen szavazattal, 21 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elfogadta.
Most a törvényjavaslat egészéről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a Magyar Export-Import Bank Részvénytársaságról és a Magyar Exporthitel Biztosító Részvénytársaságról szóló 1994. évi XLII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 309 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 21 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a főtitkárság értesítése szerint hamarosan megkezdődik az alkotmányügyi bizottság ajánlásának szétosztása az Észak-atlanti Szövetség Szervezetében való magyar tagság elősegítése érdekében benyújtott politikai nyilatkozatról és eszerint nincs akadálya annak, hogy megkezdjük a politikai nyilatkozat tárgyalását.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir