VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A polgárokat joggal aggasztja a közbiztonsági helyzet folyamatos romlása. Miközben érzik és tapasztalják a bűnügyi állapotok rosszabbodását, azonközben értetlenül hallgatják belügyminiszter úr kijelentéseit a javuló közállapotokról. A tények ellentmondanak ezeknek a kijelentéseknek. Szeretnék néhány idei adatot ismertetni lakóhelyem, Karcag és környékének - Karcag, Kisújszállás, Kunhegyes, Kunmadaras, Kenderes, Berekfürdő - közbiztonsági helyzetéről. A helyi rendőrkapitányság adatai szerint a bűncselekmények száma emelkedett, s a növekedés eléri a 60 százalékot. 65 százalékkal nőtt a közrend elleni bűncselekmények száma, 69 százalékkal a garázdaságok száma, 70 százalékkal a vagyon elleni bűncselekmények száma. Az előző évihez képest emelkedett a gazdasági bűncselekmények és rablások száma. Ezeket az adatokat abból a beszámolóból vettem, tisztelt miniszter úr, amelyet a helyi rendőrség készített az önkormányzat számára.
E tények alapján elmondható, hogy ebben az évben, az első nyolc hónapban már annyi bűncselekmény vált ismertté, mint az elmúlt év egészében, a vagyon elleni bűncselekmények, betöréses lopások száma pedig meghaladja az év első nyolc hónapjában a tavalyi egész évit. Ezek a számok ellentmondanak a kormány és belügyminiszter úr propagandisztikus kijelentéseinek. A polgárok biztonságérzete romlik, az emelkedő bűncselekmények száma alátámasztja ezt a romlást.
Kérdezem tehát, tisztelt belügyminiszter úr: mi az oka annak, hogy a belügyminiszter úr hallgat ezekről a tendenciákról, és még mindig a közbiztonság javulásáról beszél. Meddig kell a polgároknak félelemben élni?
Tisztelettel várom válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir