DR. HÁZAS JÓZSEF

Full text search

DR. HÁZAS JÓZSEF
DR. HÁZAS JÓZSEF, a környezetvédelmi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! A környezetvédelmi bizottság a Belügyminisztérium előterjesztésében benyújtott T/4278. számú, a fegyveres biztonsági őrségről, a természetvédelmi és a mezei őrszolgálatról szóló törvényjavaslatot kijelölt bizottságként megtárgyalta. Az 1997. május 28-án megtartott ülésén 13 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett általános vitára alkalmasnak találta.
Bizottságunk a törvényjavaslatot szükségesnek és időszerűnek tartja, tekintettel arra, hogy a természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény értelmében az állami természetvédelmi hatóságok szervezetén belül természetvédelmi őrszolgálatnak kell működnie, és az őrszolgálat működését eddig az alacsonyabb szintű jogszabályok a mai viszonyoknak nem megfelelő módon szabályozták. A természetvédelmi törvény tárgyalása során a bizottság már javaslatot tett az őrszolgálat működésének szabályozásáról, de az akkor már előkészületben lévő jelen törvénytervezet ismeretében elfogadta az egységes szabályozás indokait.
A törvényjavaslat társadalmi, gazdasági kihatásai pozitívak. A hatósági ellenőrzés és kényszerítés révén a természetvédelmi értékek megóvásának, a helyrehozhatatlan károk megelőzésének, az elrettentésnek az esélyei javulhatnak. Az őrszolgálat létrehozásának költségei elenyészőek ahhoz képest, amilyen károk keletkezhetnek egy hatékonyabb ellenőrzési rendszer működése nélkül. A törvényjavaslat megfelel a jogszabály-szerkesztés alapelveinek, logikai felépítése, közérthetősége jó. Megalkotása feltétlenül időszerű, kisebb kiegészítésekkel és módosításokkal jól szolgálhatja a természetvédelmi, értékvédelmi, vagyonvédelmi célokat.
Mindezek alapján javasolja a környezetvédelmi bizottság az általános vitára való alkalmasság kimondását. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir