SZÁSZ DOMOKOS

Full text search

SZÁSZ DOMOKOS
SZÁSZ DOMOKOS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Két rövid megjegyzésem van. Az látszik, hogy Miklós képviselőtársam százhalombattai, ez a hozzászólásából kiderült. Csak az eredményekről próbálok pár szót szólni.
A modellek, ha nem maguk az önkormányzatok végzik el a számításokat a törvényjavaslat ismeretében, akkor azok csak bizonyos feltételezésekkel készülhetnek. A feltételezés az, hogy minden önkormányzat a változott maximális kulccsal kivetné úgy, ahogy eddig kivetette, vagy annak arányában kiveti - tehát valami hipotézissel kellett élni. És ezért van az, hogy bizonyos számok kijöttek, de azok inkább csak iparágakra és nem városokra jellemzők, jóllehet, az indoklásban, meg a táblázatokban például Százhalombatta, Esztergom, nagyobb ügyek szerepelnek.
Értelemszerűen ettől van az, hogy az SZDSZ módosító javaslata az lesz, hogy egy évvel később próbáljuk bevezetni, hogy a pontosabb számokat is megismerhessük, és megkíséreljük ehhez a partner vagy - ad abszurdum - az ellenzék támogatását is megszerezni.
Még Rusznák képviselőtársamnak mondanám, hogy értem a gondolatot, hogy nagyobb térségé legyen az iparűzési adó, ha mondjuk, valahova telepítettek egy vegyipari üzemet, de ez a meglévőkre még csak igazságos gondolat lehetne, de az újakat becsalogató szándékot már nem segítené.
(21.00)
Itt van például Tatabánya problémája, illetve most sikere. Ő azzal, hogy mindenféle adókedvezményt, sőt közműves telket, nyavalyát adott a külföldi beruházónak, le tudta magához kötni; a zöldmezős beruházás 350 millió dollár értékben ott valósul meg - nála, és nem Sátoraljaújhelyen. Ezt a szándékot nekünk ápolni kell, mert az öntevékeny és autonóm önkormányzatok ilyen irányú tevékenységét támogatnunk kell, és ezért szól így a törvény. Nem lehet úgy megkülönböztetni, hogy régi vagy új beruházás - sajnos -, és emiatt ez nem oldható meg.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir