DR. KELEMEN ANDRÁS

Full text search

DR. KELEMEN ANDRÁS
DR. KELEMEN ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Úr! A robbantásoknál sokkal gyakoribb eset kapcsán kívánok kérdezni a rendőrség irányításáról. A panaszos, akiről beszélek, egy lepsényi vállalkozó, aki bérbe adta a tulajdonát képező tehergépkocsit egy másik vállalkozásnak. A bérbe vevő a tehergépkocsi elvitelekor az első havi bérleti díjat kifizette, utána azonban nem jelentkezett. A tulajdonos később megtudta, hogy kocsiját egyszerűen eladták, majd a bérbe vevő nem volt hajlandó sem a bérleti díjat fizetni, sem a vételárat átadni.
A tulajdonos ekkor a lakóhelye szerint illetékes polgárdi rendőrőrshöz fordult, ahol azzal a megjegyzéssel utasították el, hogy akkor sem hívta a bérbeadó a rendőrséget, amikor a szerződést kötötték, így ne várjon most sem segítséget. A kétségbeesett tulajdonos megkísérelte felkutatni gépkocsiját. Megtudta, hogy Vácott a járművet továbbértékesítették, sőt részben szétszedték és átalakították. A váci rendőrkapitányságról a panaszost elküldték Székesfehérvárra, hogy mint Fejér megyei lakos, ott tegye meg bejelentését. A Fejér Megyei Rendőrkapitányságon felvették a jegyzőkönyvet, majd az ügyfél értesítése nélkül áttették a városiakhoz. Nem tudom, miért nem értesítették az ügyfelet. Ott viszont ekkor már arról értesítették a panaszos ügyvédjét, hogy az iktatóban nem találják az anyagot.
A kérdésem tehát a rend, a biztonság és a gyarapodás kérdése egyben, egy vállalkozó esete kapcsán.
A rend: hogyan lehetséges, hogy Vác területén, ismert helyen levő lopott jószág ügyében a rendőrség mindeddig nem járt el?
A biztonság kérdése: hogyan torolható meg az ilyen elképesztően tisztességtelen magatartás anélkül, hogy évekig elhúzódó pereskedés során a vállalkozó meg legyen fosztva jövedelemforrást jelentő tulajdonától?
A gyarapodás: ha egy aránylag egyszerű, de így is ügyvéd igénybevételével kötött szerződést ilyen mértékben lehet megszegni, akkor hogyan bízhatunk a kisvállalkozások fennmaradásában?
Az egész ügy számomra azt jelzi, hogy a rendőrség vezetése a lezajlott átszervezések ellenére sem nagyon lett ütőképesebb, mint volt. Várom válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir