KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknő! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! Egyrészt a váci rendőrkapitányság a Btk. 317. § (1) bekezdésébe ütköző sikkasztás bűntettének alapos gyanúja miatt 1997. szeptember 10-én elrendelte a nyomozást. Másrészt a tehergépkocsi lefoglalására azért nem került sor, mert a sértett 1997. augusztus 29-én megbízta az egyik kft.-t, amelynek telepén az autó egyébként megtalálható volt, hogy azt értékesítse a nevében. A vételárból bizonyos összeget előlegként át is vett.
Ezzel együtt igazat adok képviselő úrnak a tekintetben, hogy itt a megfelelő rendőri szervek nem jártak el helyesen akkor, amikor az állampolgárt, az ügyfelet küldözgették egyik helyről a másikra, és közben számára nem adták meg a megfelelő tájékoztatást. Ezért e tekintetben vizsgálatot rendeltem el. A vizsgálat eredményéről a képviselő urat majd tájékoztatni fogom, mert a panaszos felháborodásával és a képviselő úr felháborodásával is egyetértek.
Ami az ügy kezelését illeti, sajnos ezzel együtt is azt kell mondanom, hogy az ügyben a polgári jogi eljárás keretein belül tudja érvényesíteni a panaszos az anyagi követeléseit. Ez független a büntetőeljárás menetétől.
Végül ez az ügy is mindenkit arra figyelmeztet, hogy megfelelő tartalmú szerződéseket kell kötnie, ellenőriznie kell azt a partnert, akivel a szerződését megköti, mert csak ebben az esetben vannak meg a megfelelő garanciái annak, hogy vagyonát és adott esetben üzleti érdekeit megfelelő védelemben legyen képes részesíteni.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir